Hot Chocolate Fudge Sauce (Amerikansk sjokoladesaus)

Hot Chocolate Fudge Sauce (Amerikansk sjokoladesaus)

24.05.2014


Oh my gosh!  I love chocolate sauce so much!
 

"Hot Chocolate Fudge Sauce" er akkurat så tykk, mektig og søt som skikkelig amerikansk sjokoladesaus skal være!

Denne sjokoladesausen er god oppå ALT - og er også god å spise med skje rett fra skålen...  Angel smile

 

Ingredienser:

♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1 dl hvit eller lys sirup
♥ 1 dl mørkebrunt farinsukker
♥ 0,5 dl kakao
♥ 200 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 2 ss smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

 

Fremgangsmåte:

Ha kremfløte, sirup, mørkt sukker og kakao i en kjele.

Kok opp under omrøring. La blandingen småkoke i 5 minutter.

Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade oppdelt i biter, smør og vanilje. La sjokolade og smør smelte og rør sausen jevn.

Hell sjokoladesausen i en krukke eller en serveringsskål og avkjøl.

 

 

Tips:

♥  Denne sjokoladesausen skal ha tynn flytende konsistens når den er varm og tykk flytende konsistens når den er romtemperert. Setter du den i kjøleskapet, kommer den til å stivne. Da er det bare å varme den opp igjen i mikroen i noen sekunder for å få sausen flytende igjen.

♥ Sjokoladesausen kan oppbevares i kjøleskapet i et par uker, og den holder seg like fin. Det er bare å varme opp skålen når du får lyst på litt saus og så sette skålen tilbake i kjøleskapet igjen med det du har igjen. Det går fint å varme opp sjokoladesausen flere ganger.

♥ Vil du ha et tips til en sinnsykt god anvendelsesmåte til denne karamellsausen, se Oreo Madness og Oreo Madness Cake !!  Icon e biggrin 
 

 

OH MY GOSH!
 

♥ ♥ ♥ ♥

Hot Chocolate Fudge Sauce (Amerikansk sjokoladesaus)

Ingredienser

♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1 dl hvit eller lys sirup
♥ 1 dl mørkebrunt farinsukker
♥ 0,5 dl kakao
♥ 200 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 2 ss smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

Ha kremfløte, sirup, mørkt sukker og kakao i en kjele.

Kok opp under omrøring. La blandingen småkoke i 5 minutter.

Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade oppdelt i biter, smør og vanilje. La sjokolade og smør smelte og rør sausen jevn.

Hell sjokoladesausen i en krukke eller en serveringsskål og avkjøl.

Tips

♥  Denne sjokoladesausen skal ha tynn flytende konsistens når den er varm og tykk flytende konsistens når den er romtemperert. Setter du den i kjøleskapet, kommer den til å stivne. Da er det bare å varme den opp igjen i mikroen i noen sekunder for å få sausen flytende igjen.

♥ Sjokoladesausen kan oppbevares i kjøleskapet i et par uker, og den holder seg like fin. Det er bare å varme opp skålen når du får lyst på litt saus og så sette skålen tilbake i kjøleskapet igjen med det du har igjen. Det går fint å varme opp sjokoladesausen flere ganger.

24.05.2014
Desserter: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Heeei! Jeg bare lurer på om du har en bra måte å lage sjokolade til sjokoladefontene. Har prøvd litt forskjellig, men har liksom ikke funket helt.. :(

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter