Brukere online: 1471
Brukere i dag: 6933
Brukere siste 7 dager: 250838
Oh my gosh! I love chocolate sauce so much!
"Hot Chocolate Fudge Sauce" er akkurat så tykk, mektig og søt som skikkelig amerikansk sjokoladesaus skal være!
Denne sjokoladesausen er god oppå ALT - og er også god å spise med skje rett fra skålen...
Ingredienser:
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1 dl hvit eller lys sirup
♥ 1 dl mørkebrunt farinsukker
♥ 0,5 dl kakao
♥ 200 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 2 ss smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte:
Ha kremfløte, sirup, mørkt sukker og kakao i en kjele.
Kok opp under omrøring. La blandingen småkoke i 5 minutter.
Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade oppdelt i biter, smør og vanilje. La sjokolade og smør smelte og rør sausen jevn.
Hell sjokoladesausen i en krukke eller en serveringsskål og avkjøl.
Tips:
♥ Denne sjokoladesausen skal ha tynn flytende konsistens når den er varm og tykk flytende konsistens når den er romtemperert. Setter du den i kjøleskapet, kommer den til å stivne. Da er det bare å varme den opp igjen i mikroen i noen sekunder for å få sausen flytende igjen.
♥ Sjokoladesausen kan oppbevares i kjøleskapet i et par uker, og den holder seg like fin. Det er bare å varme opp skålen når du får lyst på litt saus og så sette skålen tilbake i kjøleskapet igjen med det du har igjen. Det går fint å varme opp sjokoladesausen flere ganger.
♥ Vil du ha et tips til en sinnsykt god anvendelsesmåte til denne karamellsausen, se Oreo Madness og Oreo Madness Cake !!
OH MY GOSH!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1 dl hvit eller lys sirup
♥ 1 dl mørkebrunt farinsukker
♥ 0,5 dl kakao
♥ 200 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 2 ss smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
Ha kremfløte, sirup, mørkt sukker og kakao i en kjele.
Kok opp under omrøring. La blandingen småkoke i 5 minutter.
Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade oppdelt i biter, smør og vanilje. La sjokolade og smør smelte og rør sausen jevn.
Hell sjokoladesausen i en krukke eller en serveringsskål og avkjøl.
♥ Denne sjokoladesausen skal ha tynn flytende konsistens når den er varm og tykk flytende konsistens når den er romtemperert. Setter du den i kjøleskapet, kommer den til å stivne. Da er det bare å varme den opp igjen i mikroen i noen sekunder for å få sausen flytende igjen.
♥ Sjokoladesausen kan oppbevares i kjøleskapet i et par uker, og den holder seg like fin. Det er bare å varme opp skålen når du får lyst på litt saus og så sette skålen tilbake i kjøleskapet igjen med det du har igjen. Det går fint å varme opp sjokoladesausen flere ganger.
1 kommentar
Heeei! Jeg bare lurer på om
Heeei! Jeg bare lurer på om du har en bra måte å lage sjokolade til sjokoladefontene. Har prøvd litt forskjellig, men har liksom ikke funket helt.. :(
Skriv ny kommentar