Cashewnøtter i honning

Cashewnøtter i honning

05.10.2014


Ost og kjeks er noe av det beste jeg vet, og ekstra godt blir det med noe søtt ved siden av.

Et enkelt tips er å legge cashewnøtter i en skål med flytende akasiehonning. Servert til en skikkelig god blåskimmelsost, blir dette himmelsk godt!

Jeg har her valgt meg osten "Kraftkar", som er en norsk blåskimmelsost som har vunnet internasjonale priser! I 2013 fikk Tingvollosten Kraftkar blant annet gullmedalje under verdens største ostefestival "International Cheese Awards" i Storbritannia for beste blåskimmelsost laget på kumelk utenfor Storbrittania. Vinneren ble kåret blant 4286 oster fra 27 land, så dette er faktisk en ost vi alle i Norge kan være stolte over!  Smile 

Se mer info om Kraftkar på nettsiden til Tingvollost her.

 

 

Osten er kraftig på smak, litt salt og kornete i konsistensen. Om ostens navn heter det på matmerk.no:

"Kraftkar er knyttet til de mange myter om drengen Tore Nordbø og hans overnaturlige styrke. Han var så stor at han måtte gå sideslengs inn gjennom dørene til folk. Den voldsomme kraften gjorde ham også upopulær, og han ble flere ganger tvunget på flukt for å berge livet sitt."

Noen søte, milde Cashewnøtter i honning er akkurat det denne Kraftkaren trenger!  Smile

 

 

Ingredienser:

♥ 200 g cashewnøtter (usaltede, se tips)
♥ 350 g flytende akasiehonning (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Legg cashewnøttene i en skål eller krukke med lokk. Hell over flytende honning og pass på at honningen renner godt inn i alle mellomrommene mellom cashewnøttene.

Oppbevares i romtemperatur med lokk på og har lang holdbarhet.

 

 

Tips:

♥ Akasiehonning er gresk, flytende honning og er et must når du lager "Cashewnøtter i honning". Akasiehonning fås nå kjøpt i de fleste matbutikker. 350 g tilsvarer 1 liten plastflaske.

♥ Jeg bruker usaltede cashewnøtter. Det passer best til honningen, og siden ostene også kan være salte, vil dette som regel bli mest vellykket.

♥ Cashewnøtter i honning smaker godt til alle slags oster, men som sagt best til litt kraftige blåskimmelsoster, synes jeg. Til osten Kraftkar er disse nøttene helt perfekte.

 

 

Til blåskimmelsost som er kraftig på smak, er det deilig med de milde, søte nøttene ved siden av. Det passer da også bra å bruke nokså nøytrale kjeks eller loff/baguetter som tilbehør. 


♥ Se også Valnøtter i honning.

 

 

Deilige matbiter det her!  Yum

 

 

PS: Og så klart godt med en god rødvin til  Wink

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Cashewnøtter i honning

Ingredienser

♥ 200 g cashewnøtter (usaltede, se tips)
♥ 350 g flytende akasiehonning (se tips)

Fremgangsmåte

Legg cashewnøttene i en skål eller krukke med lokk. Hell over flytende honning og pass på at honningen renner godt inn i alle mellomrommene mellom cashewnøttene.

Oppbevares i romtemperatur med lokk på og har lang holdbarhet.

Tips

♥ Akasiehonning er gresk, flytende honning og er et must når du lager "Cashewnøtter i honning". Akasiehonning fås nå kjøpt i de fleste matbutikker. 350 g tilsvarer 1 liten plastflaske.

♥ Jeg bruker usaltede cashewnøtter. Det passer best til honningen, og siden ostene også kan være salte, vil dette som regel bli mest vellykket.

♥ Cashewnøtter i honning smaker godt til alle slags oster, men som sagt best til litt kraftige blåskimmelsoster, synes jeg. Til osten Kraftkar er disse nøttene helt perfekte. Til blåskimmelsost som er kraftig på smak, er det deilig med de milde, søte nøttene ved siden av. Det passer også bra å bruke nokså nøytrale kjeks eller loff/baguetter som tilbehør. 

05.10.2014
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter