Chocolate Chocolate Chip Muffins

Chocolate Chocolate Chip Muffins
Ingredienser

1 egg
3 dl melk
1 ts vaniljeessens
1 dl olje
4 dl hvetemel
4 ts bakepulver
2 dl sukker
1 dl kakao
200 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk egg, melk, vaniljeessens og olje lett sammen med en stålvisp. Sikt i det tørre og bland deigen raskt sammen (ikke rør mer enn nødvendig). Tilsett grovt hakket kokesjokolade til slutt.

Fyll deigen i store papirformer eller i godt smurt muffinsbrett (se tips). Stek muffinsene ved 200°C i 20-25 min.

Tips

Noe av poenget med amerikanske muffins er at de skal være store. Hvis du likevel vil bruke små muffinsformer, må du redusere steketiden til ca 15 min.

Muffinsen på bildet er stekt i stor papirform. Jeg har så forsiktig dratt av papirformen rett før servering.

Muffinsene er fine å fryse.

Se også oppskrift på "Store sjokolademuffins". Disse er også basert på en amerikansk oppskrift, men inneholder smør og kefir i stedet for olje. Oppskriften på "Store sjokolademuffins med valnøtter" er lik denne, og er et godt alternativ for deg som er glad i nøtter.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift