Chocolate Crinkle Cookies

Chocolate Crincle Cookies er dekadente, amerikanske sjokoladesmåkaker med myk kjerne og lekkert utseende.

Kakene rulles i melis før steking, som gjør at de får en spennende, krakelert overflate.

 

 

Sjokoladesmaken er fantastisk god!

 



Oppskriften gir ca. 50 stk.

 

Ingredienser: 

♥ 250 g smør
♥ 300 g sukker
♥ 100 g brunt sukker
♥ 4 egg
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 300 g hvetemel
♥ 100 g kakao
♥ 1 ss bakepulver
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)

Pynt:
♥ 1 dl sukker
♥ 5 dl melis

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og hvitt og brunt sukker til en luftig smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert. Bland inn vaniljeekstrakt. Sikt sammen mel, kakao og bakepulver og bland dette inn i deigen.

Hakk kokesjokoladen i små biter (du kan alternativt bruke ferdigkjøpte mini-sjokoladechips, se tips) og bland inn i deigen til slutt.

Dekk til deigen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i minimum 4 timer (og gjerne over natten) slik at den blir fastere (se tips).

 

 

Ta litt og litt deig ut av kjøleskapet og form den til runde kuler (ca. 20–25 gram deig per kule).

 

 

Rull kulene først i sukker.

 

 

Rull deretter i melis (sukkerlaget gjør at melisen holder seg hvitere og penere under stekingen).

 

 

Sett kakene på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand imellom.

 

 

Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i ca. 12 minutter.

 

 

 

Så stilige småkaker! 

 

 

Avkjøl kakene på platen i minst 5 minutter før de forsiktig flyttes over på en rist og avkjøles helt.

 

 

 

Dette er veldig gode småkaker, med skikkelig sterk og deilig sjokoladesmak! 

 

 

Tips:

♥ Bruk gjerne små sjokoladechips i deigen hvis du får tak i det. Hvis ikke, kan du hakke opp vanlig kokesjokolade i små biter. 

 

 

♥ Deigen blir temmelig bløt og må derfor ligge i kjøleskapet helst over natten for å bli fast nok til at den kan trilles ut. Av samme grunn bør du ta bare litt og litt deig ut av kjøleskapet av gangen når du triller ut kulene, så ikke deigen blir liggende for lenge i romtemperatur og blir bløt igjen. 

♥ De ferdigstekte kakene kan oppbevares i tett boks, gjerne i kjøleskapet. De kan også fryses. 

 

 

 ♥ ENJOY! ♥ 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Chocolate Crinkle Cookies
Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 300 g sukker
♥ 100 g brunt sukker
♥ 4 egg
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 300 g hvetemel
♥ 100 g kakao
♥ 1 ss bakepulver
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)

Pynt:
♥ 1 dl sukker
♥ 5 dl melis

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og hvitt og brunt sukker til en luftig smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert. Bland inn vaniljeekstrakt. Sikt sammen mel, kakao og bakepulver og bland dette inn i deigen.

Hakk kokesjokoladen i små biter (du kan alternativt bruke ferdigkjøpte mini-sjokoladechips, se tips) og bland inn i deigen til slutt.

Dekk til deigen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i minimum 4 timer (og gjerne over natten) slik at den blir fastere (se tips).

Ta litt og litt deig ut av kjøleskapet og form den til runde kuler (ca. 20–25 gram deig per kule).

Rull kulene først i sukker og deretter i melis (sukkerlaget gjør at melisen holder seg hvitere og penere under stekingen).

Sett kakene på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand imellom.

Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i ca. 12 minutter. Avkjøl kakene på platen i minst 5 minutter før de forsiktig flyttes over på en rist og avkjøles helt.

Tips

♥ Bruk gjerne små sjokoladechips i deigen hvis du får tak i det. Hvis ikke, kan du hakke opp vanlig kokesjokolade i små biter. 

♥ Deigen blir temmelig bløt og må derfor ligge i kjøleskapet helst over natten for å bli fast nok til at den kan trilles ut. Av samme grunn bør du ta bare litt og litt deig ut av kjøleskapet av gangen når du triller ut kulene, så ikke deigen blir liggende for lenge i romtemperatur og blir bløt igjen. 

♥ De ferdigstekte kakene kan oppbevares i tett boks, gjerne i kjøleskapet. De kan også fryses. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Hei, nå har jeg prøvd å lage disse. Men de ble flatere enn pannekaker og tørre som knekkebrød.. Jeg lot deigen stå i kjøleskap og tok ut litt og litt, prøvde meg frem på forskjellige tider og temperaturer, men til ingen nytte :/ har du en idé om hvor det kan ha gått galt? Slik at jeg er klar over det hvis jeg skal prøve meg på denne igjen

Opplevde som Michelle at disse fløt ut og bare ble tørre kjeks. Tok mer mel i siste rest av deigen og da ble det noe bedring, steketiden kanda reduseres til 10 min. Med SÅ mye sukker og smør tenker jeg at mengden mel må justeres opp. Anbefaler om du skal teste disse ut at du steker prøvekake først og justerer med mengde mel i deigen. Kanskje det har noe å si hvilken type sjokolade man bruker? Jeg hadde bare tilgang til Coop sin type. Smakte mest sukker syns jeg, mens mannen i huset syns de var gode selv om de ble flate.

Hei Kristine:) Håper du tar deg tid til å svare

Så disse er vanskelig å få til skikkelig om man følger oppskriften? Hva kan man gjøre annerledes? Er ikke dreven, så jeg må følge oppskrift...

Hei. Jeg lagde disse nå og føler man tygger sukker og føler ikke at sukkeret rakk å smelte under steking. De er igrunn gode på smak men ekstremt søte. Kan man kanskje halvere sukker mengde eller kanskje mere for disse blir nesten for søte selv med meg som er veldig glad i søte ting. Hvordan vil det bli med å kutte ut den ene sukkertypen? Disse er så mektige at man ikke klarer spise opp en kjeks nesten.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift