Chocolate Crinkle Cookies

Chocolate Crinkle Cookies

15.02.2021

Chocolate Crincle Cookies er dekadente, amerikanske sjokoladesmåkaker med myk kjerne og lekkert utseende.

Kakene rulles i melis før steking, som gjør at de får en spennende, krakelert overflate.

 

 

Sjokoladesmaken er fantastisk god!

 



Oppskriften gir ca. 50 stk.

 

Ingredienser: 

♥ 250 g smør
♥ 300 g sukker
♥ 100 g brunt sukker
♥ 4 egg
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 300 g hvetemel
♥ 100 g kakao
♥ 1 ss bakepulver
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)

Pynt:
♥ 1 dl sukker
♥ 5 dl melis

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og hvitt og brunt sukker til en luftig smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert. Bland inn vaniljeekstrakt. Sikt sammen mel, kakao og bakepulver og bland dette inn i deigen.

Hakk kokesjokoladen i små biter (du kan alternativt bruke ferdigkjøpte mini-sjokoladechips, se tips) og bland inn i deigen til slutt.

Dekk til deigen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i minimum 4 timer (og gjerne over natten) slik at den blir fastere (se tips).

 

 

Ta litt og litt deig ut av kjøleskapet og form den til runde kuler (ca. 20–25 gram deig per kule).

 

 

Rull kulene først i sukker.

 

 

Rull deretter i melis (sukkerlaget gjør at melisen holder seg hvitere og penere under stekingen).

 

 

Sett kakene på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand imellom.

 

 

Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i ca. 12 minutter.

 

 

 

Så stilige småkaker! 

 

 

Avkjøl kakene på platen i minst 5 minutter før de forsiktig flyttes over på en rist og avkjøles helt.

 

 

 

Dette er veldig gode småkaker, med skikkelig sterk og deilig sjokoladesmak! 

 

 

Tips:

♥ Bruk gjerne små sjokoladechips i deigen hvis du får tak i det. Hvis ikke, kan du hakke opp vanlig kokesjokolade i små biter. 

 

 

♥ Deigen blir temmelig bløt og må derfor ligge i kjøleskapet helst over natten for å bli fast nok til at den kan trilles ut. Av samme grunn bør du ta bare litt og litt deig ut av kjøleskapet av gangen når du triller ut kulene, så ikke deigen blir liggende for lenge i romtemperatur og blir bløt igjen. 

♥ De ferdigstekte kakene kan oppbevares i tett boks, gjerne i kjøleskapet. De kan også fryses. 

 

 

 ♥ ENJOY! ♥ 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Chocolate Crinkle Cookies

Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 300 g sukker
♥ 100 g brunt sukker
♥ 4 egg
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 300 g hvetemel
♥ 100 g kakao
♥ 1 ss bakepulver
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)

Pynt:
♥ 1 dl sukker
♥ 5 dl melis

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og hvitt og brunt sukker til en luftig smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert. Bland inn vaniljeekstrakt. Sikt sammen mel, kakao og bakepulver og bland dette inn i deigen.

Hakk kokesjokoladen i små biter (du kan alternativt bruke ferdigkjøpte mini-sjokoladechips, se tips) og bland inn i deigen til slutt.

Dekk til deigen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i minimum 4 timer (og gjerne over natten) slik at den blir fastere (se tips).

Ta litt og litt deig ut av kjøleskapet og form den til runde kuler (ca. 20–25 gram deig per kule).

Rull kulene først i sukker og deretter i melis (sukkerlaget gjør at melisen holder seg hvitere og penere under stekingen).

Sett kakene på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand imellom.

Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i ca. 12 minutter. Avkjøl kakene på platen i minst 5 minutter før de forsiktig flyttes over på en rist og avkjøles helt.

Tips

♥ Bruk gjerne små sjokoladechips i deigen hvis du får tak i det. Hvis ikke, kan du hakke opp vanlig kokesjokolade i små biter. 

♥ Deigen blir temmelig bløt og må derfor ligge i kjøleskapet helst over natten for å bli fast nok til at den kan trilles ut. Av samme grunn bør du ta bare litt og litt deig ut av kjøleskapet av gangen når du triller ut kulene, så ikke deigen blir liggende for lenge i romtemperatur og blir bløt igjen. 

♥ De ferdigstekte kakene kan oppbevares i tett boks, gjerne i kjøleskapet. De kan også fryses. 

15.02.2021
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter