Clafoutis med plommer (Clafoutis aux prunes)


Den berømte, franske dessertgratengen "Clafoutis" kan lages med alle slags bær og frukter, og jeg har allerede eksperimentert med 5 andre varianter tidligere her på Det søte liv (søk på "Clafoutis" i navnefeltet, så få du opp alle alternativene). Det alle oppskriftene på "Clafoutis" har til felles er at bær/frukter stekes sammen med en vaniljerøre, og at den ferdige desserten blir som en varm vaniljepudding med frukt.

Den mest berømte typen "Clafoutis" er med kirsebær, men også jordbær, blåbær, stikkelsbær var meget vellykkede oppskrifter. Her har jeg laget en "Clafoutis aux prunes rouges" - altså en Clafoutis med høstens røde plommer.

 

 

Desserten smaker nydelig servert varm med vaniljesaus ved siden av.

Føler du for å være litt gjennomført fransk, kan du lage en hjemmelaget "Crème anglaise", som er en nydelig fransk vaniljesaus som lages med fløte, eggeplommer og ekte vanilje. Du finner oppskriften her på Det søte liv!

 

 

Det fine med Clafoutis er at desserten er superlettvint å lage!  Smile 
 

Ingredienser:

♥ 5 egg
♥ 5 dl helmelk
♥ 25 g smør
♥ 120 g sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 80 g hvetemel
♥ 750 g plommer
- -
♥ 50 g mandelflak
♥ 1 ss sukker

 

Fremgangsmåte:

Pisk sammen eggene, melk, smeltet smør og sukker. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frø fra vaniljestangen ha i. Visp i melet til en jevn røre.

Del opp plommene og fjern stenene. Legg plommebitene i en rund, ilfast form (ca. 28 cm i diameter). Jeg brukte denne gangen i stedet en gryte fra Le Creuset som fint kan settes i stekeovnen.

 

 

Hell røren over plommene i formen. Dryss over mandelflakene og eventuelt litt ekstra sukker.

 

 

Jeg synes det gir veldig god smak med lett karamelliserte mandelflak på toppen av desserten, men dette kan sløyfes hvis du ønsker det.

 


Stekes midt i oven ved 190°C i 45 minutter, til overflaten er gyllen.

 

 

Avkjøl litt før servering.

 

Nydelig dessert med plommer!


Tips:

♥ Merk at den stekte kaken fortsatt vil virke løs i konsistensen. Den stivner når den blir kald.

♥ Server som nevnt gjerne vaniljesaus ved siden av! Vil du lage vaniljesausen selv, finner du oppskrift på fransk Crème anglaise og Hjemmelaget vaniljesaus her på Det søte liv.

 

 

Den vakre kjelen, muggen og serveringsskålen er sponset av Le Creuset og er i fargen "Ocean" som lanseres nå i høst. Jeg fikk dette i forbindelse med at jeg ble valgt ut som en av tre norske matbloggere for å delta i en fotokonkurranse på facebooksiden til Le Creuset Norge. Du kan stemme på bildet mitt HER ved å klikke "liker" frem til 12. september.
 

 


Denne desserten smaker bare helt utrolig godt! Jeg synes den smaker best når den er lunken.

 


Bak noe enkelt med plommer nå mens de er i sesong og på sitt aller beste!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Clafoutis med plommer (Clafoutis aux prunes)
Ingredienser

♥ 5 egg
♥ 5 dl helmelk
♥ 25 g smør
♥ 120 g sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 80 g hvetemel
♥ 750 g plommer
- -
♥ 50 g mandelflak
♥ 1 ss sukker

Fremgangsmåte

Pisk sammen eggene, melk, smeltet smør og sukker. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frø fra vaniljestangen ha i. Visp i melet til en jevn røre.

Del opp plommene og fjern stenene. Legg plommebitene i en rund, ilfast form (ca. 28 cm i diameter). Jeg brukte denne gangen i stedet en gryte fra Le Creuset som fint kan settes i stekeovnen. Hell røren over plommene i formen. Dryss over mandelflakene og eventuelt litt ekstra sukker. Jeg synes det gir veldig god smak med lett karamelliserte mandelflak på toppen av desserten, men dette kan sløyfes hvis du ønsker det. Stekes midt i oven ved 190 °C i 45 minutter, til overflaten er gyllen.  Avkjøl litt før servering.

Tips

♥ Merk at den stekte kaken fortsatt vil virke løs i konsistensen. Den stivner når den blir kald.

♥ Server gjerne vaniljesaus ved siden av! Vil du lage vaniljesausen selv, finner du oppskrift på fransk Crème anglaise og Hjemmelaget vaniljesaus her på Det søte liv.

2 kommentarer

Jeg vil anbefale å ikke bruke springform til denne kaken, kakerøra er rennende og formen kan derfor lekke(snakker av erfaring). Jeg ville heller ha brukt en liten langpanne 20x30 eller gryte som Kristine gjør i oppskriften.

Ut i fra de samme ingrediensene kunne jeg ha laget pannekaker og plommesyltetøy. Noe som ville blitt bedre mottatt av min familie.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift