Coca-Cola Chocolate Pecan Cake

Coca-Cola Chocolate Pecan Cake

08.05.2005
Coca-Cola Chocolate Pecan Cake

Ingredienser

100 g smør
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
200 g sukker
2 ss kakao
2 egg
1 ts vaniljeessens
0,75 dl kefir
0,75 dl Coca-Cola

Fyll:
50 g smør
50 g kokesjokolade
1 dl Coca-Cola
500 g melis

Pynt:
75 g pecannøtter

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen i en stor bakebolle. Bland sammen lett sammenpiskede egg, vaniljeessens, kefir og Coca-Cola i en annen bolle. Ha dette i det tørre og bland deigen sammen. Rør til slutt i avkjølt smør.

Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca 30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del den kalde kaken i to kakebunner.

Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn. Rør deretter i Coca-Cola. Tilsett så melis og rør til du får en glatt og klumpfri krem. Sett kaldt til kremen har passe tykk smørekonsistens.

Ha halvparten av fyllet mellom kakebunnene og smør resten over hele kaken. Dryss over hakkede pecannøtter til pynt.

Tips

75 g pecannøtter tilsvarer 1 pk fra Den lille nøttefabrikk.

"Coca-Cola Chocolate Pecan Cake" holder seg nokså lenge myk i kjøleskapet. Kaken kan også fryses.

08.05.2005
Kakekategori: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter