Cookies & Cream Cupcakes

Cookies & Cream Cupcakes

26.05.2011
Cookies & Cream Cupcakes

Ingredienser

White Oreo Cookie Cupcakes:
150 g mykt smør
3,5 dl sukker
3 eggehviter
2 ts vaniljeessens
1 ts bakepulver
5 dl hvetemel
2 dl melk
20 stk Oreokjeks

Meringue Frosting:
2 eggehviter
3,5 dl sukker
0,5 dl vann
1 ss lys sirup
1 ts vaniljeessens

Pynt:
4 stk Oreokjeks

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør sammen med sukker til luftig smørkrem. Tilsett en eggehvite om gangen og pisk godt mellom hver. Bland i vaniljeessens. Sikt mel og bakepulver og rør i vekselsvis sammen med melken til en klumpfri deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet). Hakk opp Oreokjeksen i store biter og vend de forsiktig inn i deigen.

Sett store, amerikanske papirformer i muffinsbrett beregnet på store cupcakes. Du kan også lage cupcakes i vanlig størrelse, men du får da flere som trenger noe kortere steketid (se tips). Fordel kakedeigen i formene så de blir ca 2/3 fulle. Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 20-25 min (sjekk med kakenål at de er gjennomstekte). Avkjøl helt.

Til marengskremen has eggehviter, sukker, vann og sirup i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med litt kokende vann (bollen skal ikke være i berøring med vannet og må være stor nok til at det blir tett rundt kanten av kjelen). Over dampen piskes så eggehviteblandingen med en elektrisk håndmikser i ca 7-8 min. Blandingen skal ha tykk, hvit, blank marengskonsistens. Ta metallbollen vekk fra kjelen og pisk inn vaniljeessens. Pisk i noen minutter til, så marengsmassen blir avkjølt og tykk.
Ta marengskremen straks i en kakesprøyte og sprøyt store, vakre topper på hver cupcake. Dryss over knuste Oreokjeks til pynt.

Tips

Oppskriften gir 12 store cupcakes (dvs som passer til amerikanske muffinsformer). Lager du cupcakes i vanlig størrelse får du ca 24 stk. Steketiden blir da noe kortere, ca 15-20 min.

I stedet for Oreokjeks går det fint å bruke mørke Dotskjeks.

Jeg har her brukt rund, glatt kakesprøytetipp for å sprøyte ut marengskremen, som jeg synes gir fyldige og superfristende cupcakes! Fås kjøpt i en rekke nettbutikker som du finner under Lenker på startsiden (se f.eks. Stor Rund Tipp 1A hos www.cacas.no) eller du kan bruke en vanlig, liten plastikpose og klippe hull i den ene enden.

For å lage kjekssmulene som jeg strør på toppen av cupcakesene, tar jeg kjeksene fra hverandre og fjerner den hvite kremen inni kjeksen før jeg har dem i food processor. Da blir det helt fine smuler - nærmest pulveriserte kjeks.

Se også oppskrift på "Oreo Cupcakes" som ligner disse, men som er dekket med en kremostbasert frosting i stedet for marengskrem.

Gå inn på www.detsoteliv.blogg.no om du vil se stort bilde av disse nydelige cupcakesene.

26.05.2011
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Hei! Tenkte jeg skulle lage cookies & cream cupcakes i morgen, men jeg har ikke en metallbolle som jeg kan lage marengskremen i. Kan jeg bruke en vanlig plastbolle istedet?

Hei, hvordan kan disse oppbevares og hvor lenge holder de?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter