Sitroncupcakes med lakrisfluff

Sitroncupcakes med lakrisfluff

24.05.2011

Superduperlekker fluff-frosting kan lages med kremfløte og de aller fleste typer godteri eller karameller. Se for eksempel "Foxy Lemon Cupcakes" der jeg lagde luftig sitronfluff av kremfløte og Fox-karameller. Her har jeg laget sitroncupcakes med en spennende fluff laget av kremfløte og den gode sitron/lakriskaramellen "Kick". Jeg var veldig spent på smaken og ble kjempepositivt overrasket! Dette er kult, trendy og veldig godt for alle som er glade i smaken av lakris og sitron! Oppskriften gir 12 stk.

Sitroncupcakes med lakrisfluff

Ingredienser

Sitroncupcakes:
3 egg
2,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
100 g smør
1 dl melk
2 ts bakepulver
3,5 dl hvetemel
saft og skall av 1 sitron

Lakris-/sitronfluff:
3 dl kremfløte
4 stk gule Kick-karameller (ca 80 g)

Fremgangsmåte

Sitroncupcakes:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn vaniljesukker. Smelt smøret og bland med melken. Sikt mel og bakepulver. Rør smørmelken i deigen vekselsvis med det tørre. Vend til slutt i presset sitronsaft og revet sitronskall.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 15 min. Avkjøles helt.

Lakris-/sitronfluff:
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelte Kick-karameller. Rør til lakriskaramellen har løst seg helt opp. Dette tar litt tid, så vær tålmodig (se tips). Avkjøl lakrisfløten i kjøleskapet til den er helt kald (eventuelt i kjøleskapet over natten).

Pisk opp den kalde fløten med elektrisk håndmikser til en luftig krem (NB! ikke pisk for mye - det tar bare noen sekunder).

Fyll lakrisfluffkremen i en kakesprøyte og sprøyt lekre topper på hver cupcake.

Tips

Det blir best smak om du bruker sitronvarianten av Kick (dvs den gule typen som har smak av sitron/lakris). Pass på at fløten med karamellene ikke begynner å koke for da kan blandingen skille seg.

Denne oppskriften på lakrisfluff-frosting gir små, lekre topper på hver cupcake. Vil du pynte med like mye krem som jeg har gjort på bildet, må du doble oppskriften på lakriskremen.

24.05.2011
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Hei, denne lakrisfluffen ser veldig god ut :) Men har du et alternativ til å kick- karmeller man kan bruke?

Lakris/Fløte landingen ble aldri stiv.
Skjønner ikke hva jeg har gjort gal.
Pisket det ihvertfall i 5. Fortsatt flytende

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter