Cookiesblanding på glass (Havrecookies med sjokolade og valnøtter)

 Cookiesblanding på glass er en populær gave!

Prinsippet går ut på å legge tørrvarene på en fin glasskrukke slik at den som får gaven bare trenger å tilsette egg og smør for å lage kakedeigen. Oppskriften skrives ned på et kort som festes på glasset eller vedlegges gaven, så gavemottakeren ser hva som må tilsettes og fremgangsmåten for å lage kakene ferdig.

Man kan lage denne type gaver med alle typer cookiesoppskrifter, så bruk din favoritt! Denne oppskriften gir deilige Havrecookies med sjokolade og valnøtter.

 

Oppskriften er beregnet på 1 glasskrukke som rommer 1 liter. 

 

Ingredienser:

♥ 3 dl hvetemel
♥ 3 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1,5 dl hvitt sukker
♥ 1,5 dl brunt sukker
♥ 150 g lys kokesjokolade
♥ 100 g valnøtter

Tilsettes av den som mottar gaven:
♥ 200 g smør
♥ 2 egg

 

Fremgangsmåte: 

Legg tørrvarene lagvis i et stort glass som egner seg som gave og som rommer ca. 1 liter.

 

 

Pynt glasset med et bånd og skriv ned oppskriften på et kort som festes på glasset eller legges ved gaven.
 

På kortet beskriver du ingrediensene som må tilsettes og fremgangsmåten: 

Pisk sammen 200 g mykt smør og 2 egg. Bland dette med innholdet på glasset til en jevn kakedeig.

Form deigen til 30 runde kuler som legges på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand imellom.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 12–15 minutter.

Avkjøl kakene på platen i noen minutter før de flyttes over på en rist. 

 

 

Jeg har selvsagt testet å bake ut kakene og de ble kjempegode! 

 

 

 

 

 

Tips: 

♥ Dersom du har glass i annen størrelse, kan du bare skalere opp eller ned oppskriften. 

♥ Se også Cookiesblanding på glass (Cookies in a jar) med flere smakskombinasjoner. 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Cookiesblanding på glass (Havrecookies med sjokolade og valnøtter)
Ingredienser

♥ 3 dl hvetemel
♥ 3 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1,5 dl hvitt sukker
♥ 1,5 dl brunt sukker
♥ 150 g lys kokesjokolade
♥ 100 g valnøtter

Tilsettes av den som mottar gaven:
♥ 200 g smør
♥ 2 egg

Fremgangsmåte

Legg tørrvarene lagvis i et stort glass som egner seg som gave og som rommer ca. 1 liter.

Pynt glasset med et bånd og skriv ned oppskriften på et kort som festes på glasset eller legges ved gaven.

På kortet beskriver du ingrediensene som må tilsettes og fremgangsmåten: 

Pisk sammen 200 g mykt smør og 2 egg. Bland dette med innholdet på glasset til en jevn kakedeig.

Form deigen til 30 runde kuler som legges på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand imellom.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 12–15 minutter.

Avkjøl kakene på platen i noen minutter før de flyttes over på en rist. 

Tips

♥ Dersom du har glass i annen størrelse, kan du bare skalere opp eller ned oppskriften. 

♥ Se også Cookiesblanding på glass (Cookies in a jar) med flere smakskombinasjoner. 

Kakekategori
Sesong

10 kommentarer

Bare glem det, jeg leste oppskriftne uten å en gang oppdage antallet.. Er det mulig! Hehe.
Men en annen ting, er det mulig å bruke nonstop i stedet for smarties? Altså, vil det være noe forskjell på det til syvende og sist?

kan denne også brukes med chocolatechip i stedenfor? Evt har du en oppskrift på chocolatechip man kan putte i glass? :D

Hei!
Jeg fikk dette glasset i bursdag, og synes det var en fantastisk kreativ og hyggelig gave! Jeg har lyst til å gi slike glass til familie og venner, og vil gjerne bruke litt forskjellig oppskrifter fra bloggen din. Problemet med de andre oppskriftene er at man ofte skal piske smør og sukker osv, og da blir det plutselig litt komplisert med tanke på alle tørrvarene sammen i glasset. Så jeg lurte på om det vil ødelegge deigen dersom man legger alle tørrvarene i glasset og bare blander inn smør/egg til sist?

Har opplevd mange ganger at det brune sukkeret blir helt hardt etter man har åpnet pakningen, om den ikke er helt tett og uten luft. i dette glasset kommer det jo luft mellon smartiesene osv. vil ikke da det brune sukkeret blir hardt? Har du testet? Også lurer jeg også på hvor lenge de glassene er holdbare, kommer jo til å se på holdbarheten til de forskjellige produktene, og ta holdbarhetsdato etter det tidligste, men det holder også kanskje kortere om man har det slik i glass, og da spesielt det brune sukkeret :P hehe. det ble mye greier, men håper på svar =)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift