Brukere online: 495
Brukere i dag: 4020
Brukere siste 7 dager: 320721
Cookiesblanding på glass er en populær gave!
Prinsippet går ut på å legge tørrvarene på en fin glasskrukke slik at den som får gaven bare trenger å tilsette egg og smør for å lage kakedeigen. Oppskriften skrives ned på et kort som festes på glasset eller vedlegges gaven, så gavemottakeren ser hva som må tilsettes og fremgangsmåten for å lage kakene ferdig.
Man kan lage denne type gaver med alle typer cookiesoppskrifter, så bruk din favoritt! Denne oppskriften gir deilige Havrecookies med sjokolade og valnøtter.
Oppskriften er beregnet på 1 glasskrukke som rommer 1 liter.
Ingredienser:
♥ 3 dl hvetemel
♥ 3 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1,5 dl hvitt sukker
♥ 1,5 dl brunt sukker
♥ 150 g lys kokesjokolade
♥ 100 g valnøtter
Tilsettes av den som mottar gaven:
♥ 200 g smør
♥ 2 egg
Fremgangsmåte:
Legg tørrvarene lagvis i et stort glass som egner seg som gave og som rommer ca. 1 liter.

Pynt glasset med et bånd og skriv ned oppskriften på et kort som festes på glasset eller legges ved gaven.
På kortet beskriver du ingrediensene som må tilsettes og fremgangsmåten:
Pisk sammen 200 g mykt smør og 2 egg. Bland dette med innholdet på glasset til en jevn kakedeig.
Form deigen til 30 runde kuler som legges på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand imellom.
Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 12–15 minutter.
Avkjøl kakene på platen i noen minutter før de flyttes over på en rist.

Jeg har selvsagt testet å bake ut kakene og de ble kjempegode!




Tips:
♥ Dersom du har glass i annen størrelse, kan du bare skalere opp eller ned oppskriften.
♥ Se også Cookiesblanding på glass (Cookies in a jar) med flere smakskombinasjoner.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 3 dl hvetemel
♥ 3 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1,5 dl hvitt sukker
♥ 1,5 dl brunt sukker
♥ 150 g lys kokesjokolade
♥ 100 g valnøtter
Tilsettes av den som mottar gaven:
♥ 200 g smør
♥ 2 egg
Legg tørrvarene lagvis i et stort glass som egner seg som gave og som rommer ca. 1 liter.
Pynt glasset med et bånd og skriv ned oppskriften på et kort som festes på glasset eller legges ved gaven.
På kortet beskriver du ingrediensene som må tilsettes og fremgangsmåten:
Pisk sammen 200 g mykt smør og 2 egg. Bland dette med innholdet på glasset til en jevn kakedeig.
Form deigen til 30 runde kuler som legges på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand imellom.
Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 12–15 minutter.
Avkjøl kakene på platen i noen minutter før de flyttes over på en rist.
♥ Dersom du har glass i annen størrelse, kan du bare skalere opp eller ned oppskriften.
♥ Se også Cookiesblanding på glass (Cookies in a jar) med flere smakskombinasjoner.
10 kommentarer
Hvor stort volum har glasset
Hvor stort volum har glasset du har brukt på denne? :)
Viktig poeng! Glasset har
Viktig poeng! Glasset har volum på 1 liter. Jeg skal skrive det inn i oppskriften.
Takk:) går vel an å regne seg
Takk:) går vel an å regne seg til ut fra oppskriften, men det kom jeg på etterpå.
Greit at det står i
Greit at det står i oppskriften uansett, så takk for at du sa ifra:-)
For en koselig gave å kunne
For en koselig gave å kunne gi! Men hvor mange cookies blir det ca ut av denne oppskriften?
Bare glem det, jeg leste
Bare glem det, jeg leste oppskriftne uten å en gang oppdage antallet.. Er det mulig! Hehe.
Men en annen ting, er det mulig å bruke nonstop i stedet for smarties? Altså, vil det være noe forskjell på det til syvende og sist?
Hehe, ja blir ca 30 stk. Går
Hehe, ja blir ca 30 stk. Går bra å bruke nonstop, enten de med mørk eller lys sjokolade.
kan denne også brukes med
kan denne også brukes med chocolatechip i stedenfor? Evt har du en oppskrift på chocolatechip man kan putte i glass? :D
Hei!
Hei!
Jeg fikk dette glasset i bursdag, og synes det var en fantastisk kreativ og hyggelig gave! Jeg har lyst til å gi slike glass til familie og venner, og vil gjerne bruke litt forskjellig oppskrifter fra bloggen din. Problemet med de andre oppskriftene er at man ofte skal piske smør og sukker osv, og da blir det plutselig litt komplisert med tanke på alle tørrvarene sammen i glasset. Så jeg lurte på om det vil ødelegge deigen dersom man legger alle tørrvarene i glasset og bare blander inn smør/egg til sist?
Har opplevd mange ganger at
Har opplevd mange ganger at det brune sukkeret blir helt hardt etter man har åpnet pakningen, om den ikke er helt tett og uten luft. i dette glasset kommer det jo luft mellon smartiesene osv. vil ikke da det brune sukkeret blir hardt? Har du testet? Også lurer jeg også på hvor lenge de glassene er holdbare, kommer jo til å se på holdbarheten til de forskjellige produktene, og ta holdbarhetsdato etter det tidligste, men det holder også kanskje kortere om man har det slik i glass, og da spesielt det brune sukkeret :P hehe. det ble mye greier, men håper på svar =)
Skriv ny kommentar