
Crêpes:
3 dl hvetemel
5 dl melk
4 store egg
Til steking:
formspray eller smeltet smør
Bland melet med halvparten av melken. Rør til en tykk og klumpfri rør. Tilsett resten av melken. Visp så inn sammenpiskede egg. La røren svelle i 15 min.
Stek tynne pannekaker i stor stekepanne. Bruk forholdsvis sterk varme og kort steketid. Pass nøye på at pannekakene ikke blir brente, de skal bare får gyllenbrune små flekker på hver side.
Serveres nystekte med sukker, sitronsaft, is, krem, rørt syltetøy, eller hva du måtte ønske.
"Crêpes" skal være meget tynne pannekaker. De henger sammen likevel fordi pannekakerøren inneholder såpass mye egg. De som steker "Crêpes" i Frankrike bruker ofte stor takke når de steker, men det går like greit å bruke stor stekepanne. Jeg synes stekeresultatet blir bedre ved bruk av formspray enn ved bruk av smeltet smør.
Se også berømte "Crêpes au chocolat" og "Crêpes Suzette".
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4376 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 876
Brukere i dag: 9776
Brukere siste 7 dager: 138085
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar