Brukere online: 153
Brukere i dag: 2453
Brukere siste 7 dager: 179281
"Crêpes" er berømte, ultradelikate, tynne, franske dessertpannekaker, og et enestående eksempel på fransk gastronomi! De sies å stamme fra Bretagne, men det finnes nå koselige "Crêperies" (caféer) over hele Frankrike. "Crêpes" kan fylles med mye rart, men er også veldig gode med bare littegrann sukkerdryss. Tradisjonelt brettes "Crêpes" i fire som du ser på bildet, eller rulles sammen til en lang sigar. Selveste "Crêpe"-dagen feires i Frankrike den 2. februar (dagen heter egentlig "La Chandeleur" - en katolsk og ortodoks lysmesse - som kalles "Kyndelsmesse" på norsk). Dette er dagen man ser frem til våren, lyset, renselse og en ny begynnelse. Runde, store pannekaker symboliserer solen:-)
Crêpes:
3 dl hvetemel
5 dl melk
4 store egg
Til steking:
formspray eller smeltet smør
Bland melet med halvparten av melken. Rør til en tykk og klumpfri rør. Tilsett resten av melken. Visp så inn sammenpiskede egg. La røren svelle i 15 min.
Stek tynne pannekaker i stor stekepanne. Bruk forholdsvis sterk varme og kort steketid. Pass nøye på at pannekakene ikke blir brente, de skal bare får gyllenbrune små flekker på hver side.
Serveres nystekte med sukker, sitronsaft, is, krem, rørt syltetøy, eller hva du måtte ønske.
"Crêpes" skal være meget tynne pannekaker. De henger sammen likevel fordi pannekakerøren inneholder såpass mye egg. De som steker "Crêpes" i Frankrike bruker ofte stor takke når de steker, men det går like greit å bruke stor stekepanne. Jeg synes stekeresultatet blir bedre ved bruk av formspray enn ved bruk av smeltet smør.
Se også berømte "Crêpes au chocolat" og "Crêpes Suzette".
2 kommentarer
Omtrent hvor mange Crêpes
Omtrent hvor mange Crêpes blir det på denne oppskriften? Er det snakk om 5-6 stk eller 12 eller?
I en vanlig str. stekepanne.
Takk :)
Veldig veldig god røre! Jeg
Veldig veldig god røre! Jeg lot den stå ganske lenge, noe jeg ofte gjør for å få jobben unnagjort. Tok også i litt salt, ettersom vi lagde middags crêpes. Serverte med creme fraîche, dill og røkelaks. Disse blir veldig tynne, uten å revne.
Ble ca 20 stk.
Skriv ny kommentar