Brukere online: 1622
Brukere i dag: 7432
Brukere siste 7 dager: 250865
2 store egg
1,5 dl sukker
5 ss varmt vann
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
revet skall av 1 sitron
Fyll:
2 store epler
1,5 ss sukker
1,5 ss brunt sukker
1 ts kardemomme
- -
125 g friske blåbær
Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn varmt vann. Sikt sammen mel og bakepulver og vend inn i eggedosisen sammen med revet sitronskall.
Skrell eplene og skjær dem opp i skiver. Bland sukker, brunt sukker og kardemomme i en pose. Ha epleskivene i posen slik at de blir godt dekket av sukkerblandingen.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Legg epleskivene tett på deigen og dryss over blåbærene.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 40-45 min. Avkjøl kaken helt i formen før den tas ut av formen og legges på et fat.
"Eplekake med blåbær" smaker nydelig nystekt med vaniljesaus, krem og/eller vaniljeis.
Kaken er fin å fryse.
Se også oppskrift på "Eple- og blåbærkake".
Skriv ny kommentar