Crostini med bellotaskinke og mascarpone

Her kommer en skikkelig godbit til fredagskvelden! 😍

Jámon Ibérico de Bellota er en spansk delikatesse og regnes å være en av verdens beste skinker! Skinken er mørkerød i fargen, og kommer fra sorte, frittgående griser med sorte klover ("sorte klover" heter "pata negra" på spansk, som disse grisene derfor kalles).

Grisene får bevege seg nokså fritt i Spanias eikeskoger og spiser derfor mye eikenøtter ("eikenøtter" heter "bellota" på spansk), hvilket kjennes på smaken. For å kunne kalle en skinke for "bellota" må flere kriterier være oppfylt, herunder at grisen må være renraset og ha fetet seg opp på primært eikenøtter i flere måneder før slakting. Det er i tillegg strenge krav til salting, tørking og modningsprosessen som varer i hele tre år (!) før skinken er klar. Resultatet blir altså en fantastisk mør og smakfull skinke! I Norge får man kjøpt skinken i delikatesseforretninger. 

 

 

Med så god skinke er det viktig at tilbehøret har en mild smak som harmonerer med skinken, slik at skinken virkelig kommer til sin rett.

 

 

Her har jeg laget små, sprøstekte toast ("crostini") som jeg først har dekket med et lag mascarpone og deretter toppet med ekte Jámon Ibérico de Bellota. Mascarponen bidrar nydelig til skinken med sin kremete konsistens, uten å frata skinken noe av smaken (du kan alternativt bruke kremost naturell). Noen små cherrytomater og mintblader frisker opp på en diskret måte. 

 

 

Rett og slett deilige, tilfredsstillende godbiter!  😋

 

 

Oppskriften gir 10 stk. 

 

Ingredienser: 

♥ 10 skiver baguette
♥ 2 ss smør
♥ 100 g mascarpone
♥ 100 g bellotaskinke (Jámon Ibérico de Bellota)
♥ 5 cherrytomater
♥ 10 små mintblader
 

Fremgangsmåte: 

Smør baguetteskivene med smør på begge sider. Legg skivene i en stekepanne og stek dem sprø og gylne på middels varme. 

 

 

Stryk et lag mascarponeost på hver toast.

Legg på rikelig med bellotaskinke. 

 

 

Denne skinken er så mør at den nærmest smelter på tungen!  😋

 

 

Pynt med en halv cherrytomat og et lite mintblad. 

 

 

 

Tips: 

♥ Mascarpone er en kremete, italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Mascarpone kan som sagt erstattes med kremost naturell.

 

 

♥ I stedet for en halv cherrytomat kan du bruke en tynn skive fersken eller nektarin.

♥ Mintbladet kan byttes ut med et lite basilikumblad. 

 

 

♥ Og selvfølgelig må det ikke være bellotaskinke. Disse toastene blir kjempegode med alle varianter av spekeskinke! 😊

 

 

Kos deg i helgen!  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Crostini med bellotaskinke og mascarpone
Ingredienser

♥ 10 skiver baguette
♥ 2 ss smør
♥ 100 g mascarpone
♥ 100 g bellotaskinke (Jámon Ibérico de Bellota)
♥ 5 cherrytomater
♥ 10 små mintblader

Fremgangsmåte

Smør baguetteskivene med smør på begge sider. Legg skivene i en stekepanne og stek dem sprø og gylne på middels varme. 

Stryk et lag mascarponeost på hver toast.

Legg på rikelig med bellotaskinke. 

Pynt med en halv cherrytomat og et lite mintblad. 

Tips

♥ Mascarpone er en kremete, italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Mascarpone kan som sagt erstattes med kremost naturell.

♥ I stedet for en halv cherrytomat kan du bruke en tynn skive fersken eller nektarin.

♥ Mintbladet kan byttes ut med et lite basilikumblad. 

♥ Og selvfølgelig må det ikke være bellotaskinke. Disse toastene blir kjempegode med alle varianter av spekeskinke! 

Brødbakst
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift