
170 g dadler (uten sten)
1 ts natron
3 dl vann
170 g hvetemel
1 ts bakepulver
60 g sukker
60 g valnøtter
1 egg
Hakk de rensede dadlene grovt. Kok opp vannet. Løs opp natron i vannet. Ha i dadlene og la dette stå under lokk til vannet er kaldt.
Ha hvetemel, bakepulver og sukker i en bakebolle. Ha i hakkede valnøtter. Bland lettpisket egg med daddelvannet. Ha dette så i mel- og nøtteblandingen og rør godt sammen (deigen er nokså løs).
Ha deigen i en liten brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midet i ovnen ved 165°C i ca 1 time. Avkjøl kaken i formen før den forsiktig løsnes fra formen med en skarp kniv og hvelves ut.
Kaken er holdbar hvis den er godt innpakket i folie og oppbevares i kjøleskapet. Den kan også fryses.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4211 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 300.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 61
Brukere i dag: 1813
Brukere siste 7 dager: 175203
© 2004 - 2019: Det søte liv. Med alle rettigheter.
1 kommentarer
Lurer på om det blir bra hvis
Lurer på om det blir bra hvis man putter litt krydder i denne kaken? Kanel, ingefær, muskat, kardemomme - for eksempel? Eller bør man la være?
Skriv ny kommentar