Daddel- og valnøttkake

Daddel- og valnøttkake

17.01.2005

 

 

Daddel- og valnøttkake

Ingredienser

170 g dadler (uten sten)
1 ts natron
3 dl vann
170 g hvetemel
1 ts bakepulver
60 g sukker
60 g valnøtter
1 egg

Fremgangsmåte

Hakk de rensede dadlene grovt. Kok opp vannet. Løs opp natron i vannet. Ha i dadlene og la dette stå under lokk til vannet er kaldt.

Ha hvetemel, bakepulver og sukker i en bakebolle. Ha i hakkede valnøtter. Bland lettpisket egg med daddelvannet. Ha dette så i mel- og nøtteblandingen og rør godt sammen (deigen er nokså løs).

Ha deigen i en liten brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midet i ovnen ved 165°C i ca 1 time. Avkjøl kaken i formen før den forsiktig løsnes fra formen med en skarp kniv og hvelves ut.

 

 

Tips

Kaken er holdbar hvis den er godt innpakket i folie og oppbevares i kjøleskapet. Den kan også fryses.

 

 

17.01.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Lurer på om det blir bra hvis man putter litt krydder i denne kaken? Kanel, ingefær, muskat, kardemomme - for eksempel? Eller bør man la være?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter