Dalgona iskremdessert

Dalgona er den populære iskaffen med seigt, pisket kaffeskum som har tatt internettet med storm.

Siden det er sommervarme på terrassen for tiden, fikk jeg lyst til å lage en Dalgona iskremdessert. 😎

Jeg har brukt en kombinasjon av vaniljeis og sjokoladeis, og så dekket med det samme, søte kaffeskummet på toppen.


Dette ble SUPERGODT! 

 

 

Oppskriften passer til 4 porsjoner. Det er selvfølgelig bare å halvere oppskriften hvis du vil lage 2 porsjoner. 

 

Ingredienser:

Kaffekrem:
♥ 4 ss kaffepulver (se tips)
♥ 4 ss sukker (se tips)
♥ 4 ss kokende vann
- -
♥ 3 dl vaniljeis
♥ 3 dl sjokoladeis (se tips)

Pynt (kan sløyfes):
♥ 50 g valnøtter
♥ 50 g Firkløver
♥ 50 g kokesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Ha kaffepulver og sukker i en bolle. 
 

 

Tilsett kokende vann og rør blandingen godt sammen så kaffepulveret løser seg opp.

 

 

Finn frem en håndmikser og pisk blandingen til den forvandler seg til en tykk, lysebrun krem.

 

Slik ser kaffekremen ut når den er omtrent halvpisket: 

 

 

Det går også an å vispe for hånd med en vanlig spiralvisp, men da må du ha tålmodighet og bruke litt krefter slik at kaffekremen blir skikkelig tykk.

 

 

Jeg bruker elektrisk håndmikser i ca. 5 minutter for å få kaffekremen så lys og tykk som jeg vil ha den. 

 

 

Legg vaniljeis og sjokoladeis i 4 glass eller dessertskåler.

 

 

Vaniljeis og sjokoladeis i alle glass!

 


😍 

 

 

Fordel kaffekremen på toppen av iskremen med en spiseskje.

 

 

Dryss over litt hakkede valnøtter og hakket sjokolade eller sjokoladestrøssel (kjempegodt synes jeg, men kan sløyfes).

 

 

Jeg brukte en blanding av hakket kokesjokolade og Frikløver i tillegg til valnøtter. 

 

 

Herlig iskremdessert for den som elsker kaffe! 

 

 

Tips:

♥ Kaffekremen er litt sterk når den spises alene, så vent gjerne til iskremen har smeltet litt slik at smakene blander seg sammen. 

♥ Bruk bare vaniljeis hvis du vil.  Jeg brukte en kombinasjon av disse to isene, og det ble meget vellykket sammen med kaffekremen!
 

 

♥ Du kan selvsagt droppe valnøtter og/eller sjokoladestrøssel hvis du foretrekker det. 

 

 

KOS DEG I SOLA MED EN HERLIG ISKAFFEDESSERT!  😎   

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Dalgona iskremdessert
Ingredienser

Kaffekrem:
♥ 4 ss kaffepulver (se tips)
♥ 4 ss sukker (se tips)
♥ 4 ss kokende vann
- -
♥ 3 dl vaniljeis
♥ 3 dl sjokoladeis (se tips)

Pynt (kan sløyfes):
♥ 50 g valnøtter
♥ 50 g Firkløver
♥ 50 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Ha kaffepulver og sukker i en bolle. Tilsett kokende vann og rør blandingen godt sammen så kaffepulveret løser seg opp.

Finn frem en håndmikser og pisk blandingen til den forvandler seg til en tykk, lysebrun krem. Det går også an å vispe for hånd med en vanlig spiralvisp, men da må du ha tålmodighet og bruke litt krefter slik at kaffekremen blir skikkelig tykk. Jeg bruker elektrisk håndmikser i ca. 5 minutter for å få kaffekremen så lys og tykk som jeg vil ha den. 

Legg vaniljeis og sjokoladeis i 4 glass eller dessertskåler.

Fordel kaffekremen på toppen av iskremen med en spiseskje.

Dryss over litt hakkede valnøtter og hakket sjokolade.

Tips

♥ Kaffekremen er litt sterk når den spises alene, så vent gjerne til iskremen har smeltet litt slik at smakene blander seg sammen. 

♥ Bruk bare vaniljeis hvis du vil. 

♥ Du kan selvsagt droppe valnøtter og/eller sjokoladestrøssel hvis du foretrekker det. 

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Har laget denne "kaffe kremen" man trenger ikke å koke opp vannet , med mindre man vil ha en lun krem selvfølgelig fungere også utmerket som smaktilsetter når man lager hjemme laget is

Hei, hvor lenge i forveien kan kaffekremen lages? Holder den seg i kjøleskap i flere timer, eller må alt lages rett før servering?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift