Dalgona (Koreansk iskaffe)

Dalgona er kaffedrikken som den siste tiden har tatt helt av i sosiale medier, og da særlig på Instagram! Og vi snakker jo da også om en skikkelig instavennlig og lekker kaffedrikk! 

Dalgona er en iskaffe som opprinnelig stammer fra Sør-Korea, og som består av melk, isbiter og et tykt lag kremete kaffeskum på toppen.

Kaffeskummet lages med like mengder kaffepulver, sukker og kokende vann som pisker til blandingen forvandles til en tykk, lysebrun kaffekrem. Denne kaffekremen legges på toppen av melken. Så kan man blande litt rundt og nyte! 

  Yum  Yum  Yum  

 

Digg å sette seg i sola med denne iskaffen! 

 

Oppskriften er beregnet til 2 store glass, men det er selvsagt bare å halvere oppskriften hvis du vil lage 1 porsjon.


Ingredienser:

Kaffekrem:
♥ 4 ss kaffepulver (se tips)
♥ 4 ss sukker (se tips)
♥ 4 ss kokende vann

- - 
♥ 4 dl melk (se tips)
♥ ca. 10 - 12 isbiter

Pynt:
♥ kakaodryss

 

Fremgangsmåte:

Ha kaffepulver og sukker i en bolle.

 

 

Tilsett kokende vann og rør blandingen godt sammen så kaffepulveret løser seg opp.

 

 

Finn frem en håndmikser og pisk blandingen til den forvandler seg til en tykk, lysebrun krem.

 


Det tar ca. 5 minutter med håndmikseren (se tips).

 

 

Ha melken i glass .

 


Legg isbiter i melken.

 

 

Fordel kaffekremen på toppen av melken med en spiseskje.

 

Ikke nødvendig å fylle opp så det nesten renner over slik som her, så husk at du må ha litt store glass.Wink

 

Dryss over kakao hvis du vil.

 

Server med skje eller sugerør og rør litt rundt så kaffekremen blander seg noe med melken før du nyter - 

  Heart  VERDENS DEILIGSTE ISKAFFE !  Heart  

 

 

Nydelig! 

 

 

Tips:

♥ Vanlig frysetørket kaffepulver (Nescafe Gull) fungerer utmerket! 

♥ Du kan redusere sukkermengden hvis du vil, og synes du kaffekremen blir for sterk, kan man redusere mengden kaffepulver. Personlig synes jeg like mengder kaffepulver, sukker og vann ga et perfekt resultat! 

♥ Jeg brukte helmelk som gir en luksusvariant, men lettmelk kan også brukes. 

♥ Kaffekremen skal bli så tykk at den kan legges oppå melken uten at den synker noe særlig ned i melken før du starter å røre. Med elektrisk håndmikser er det lett å få til denne tykke konsistensen på kaffekremen. Hvis du ikke har elektrisk håndmikser tilgjengelig, kan du også vispe for hånd med en vanlig spiralvisp, men da må du ha tålmodighet og bruke litt krefter slik at kaffekremen blir skikkelig tykk. 

 

Mmmmm.... 

 

 

Jeg synes det blir ekstra godt med et kakaodryss på toppen, men dette kan såklart sløyfes hvis du vil. 

PS: Jeg har merket meg hintet avslutningsvis i Dalgona-artikkelen til BBC om at det nok er mulig at det også er godt med en skvett kaffelikør i den iskalde melken når man lager en Dalgona...  Smile  Thumbs up  

 


ENJOY! 

PS: Kaffekremen kan også legges oppå iskrem, se digg Dalgona iskremdessert!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Dalgona (Koreansk iskaffe)
Ingredienser

Kaffekrem:
♥ 4 ss kaffepulver (se tips)
♥ 4 ss sukker (se tips)
♥ 4 ss kokende vann
- - 
♥ 4 dl melk (se tips)
♥ ca. 10 - 12 isbiter

Pynt:
♥ kakaodryss

Fremgangsmåte

Ha kaffepulver og sukker i en bolle. Tilsett kokende vann og rør blandingen godt sammen så kaffepulveret løser seg opp.

Finn frem en håndmikser og pisk blandingen til den forvandler seg til en tykk, lysebrun krem. Det tar ca. 5 minutter med håndmikseren (se tips).

Ha melken i glass og legg i isbiter.

Fordel kaffekremen på toppen av melken med en spiseskje.

Dryss over kakao hvis du vil.

Server med skje eller sugerør og rør litt rundt så kaffekremen blander seg noe med melken før du nyter - 

  Heart  VERDENS DEILIGSTE ISKAFFE !  *heart

Tips

♥ Vanlig frysetørket kaffepulver (Nescafe Gull) fungerer utmerket! 

♥ Du kan redusere sukkermengden hvis du vil, men jeg synes like mengder kaffepulver, sukker og vann ga et perfekt resultat! 

♥ Jeg brukte helmelk som gir en luksusvariant, men lettmelk kan også brukes. 

♥ Kaffekremen skal bli så tykk at den kan legges oppå melken uten at den synker noe særlig ned i melken før du starter å røre. Med elektrisk håndmikser er det lett å få til denne tykke konsistensen på kaffekremen. Har du ikke det, kan du også vispe for hånd med en vanlig spiralvisp, men da må du ha tålmodighet og bruke litt krefter slik at kaffekremen blir skikkelig tykk. 

8 kommentarer

Det så nydelig ut. Kan jeg bruke vanlig pulver fra trakte kaffen? Har ikke pulverkaffe.
Charlotte

Hei! Om eg vil lage ein variant med kakaopulver, som ein slags mocca Dalgona, kor mykje kan eg ha oppi då, og bør ein redusere mengden kaffe eller sukker eller kan det vere likt? Tusen takk på førehand!

Datra og jeg bruker litt sjokoladesaus som pynt inni glasset som samt en ekstra klatt i bunnen. Det blir også kjempegodt! :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift