Damenes favoritt

Hvordan er kaken damer helst vil ha?

Jo, den smaker deilig sjokolade, den har glasur, den er myk og kanskje litt klebrig i midten... Den bør være stor nok til å mette et par venninner og være pen å se på. Den er enkel å lage og holdbar i kjøleskapet. Vær så god - her er den!

Damenes favoritt
Ingredienser

Kakebunn:
150 g smør
1,5 dl vann
3 ss kakao
3 dl sukker
3 dl hvetemel
0,5 ts natron
0,5 ts bakepulver
1 stort egg
1 dl lettrømme

Glasur:
50 g smør
2 ss melk
2 ss kakao
175 g melis
1 ts vaniljesukker

Pynt:
rosa marsipanroser

Fremgangsmåte

Kok opp smør og vann i en mellomstor kjele. Ta kjelen av varmen. Rør først inn sukker og kakao (bruk stålvisp). Rør deretter inn det tørre til en klumpfri røre. Rør til slutt inn egget og rømmen. Hell deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 45 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Smelt smøret til glasuren i en liten kjele og bland i resten av ingrediensene til en glatt glasur. Sett glasuren i kjøleskapet til den begynner å stivne. Glaser kaken og pynt eventuelt med rosa marsipanroser.

Tips

Etter at kaken er glasert kan den godt settes i kjøleskapet en liten stund, slik at glasuren stivner før kaken skjæres opp. Kaken serveres likevel aller best hvis den romtempereres etterpå, da dette får frem den fløyelsemyke og litt klebrige konsistensen best mulig.

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Ser veldig god ut! Men slanker ikke over 50% av kvinnene? Sjokolade har ikke lite kalorier liksom...

Hei!

Har du noengang doblet oppskriften? Lurer på hvilken steketid og gradene den da burde stekes Denne kaken er sjokoladekakefavoritten her i huset❤️

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift