Sjokoladekake med rømme

Sjokoladekake med rømme
Ingredienser

8 egg
8 dl sukker
6 dl seterrømme
8 dl hvetemel
4 ts bakepulver
5 ss kakao

Glasur:
200 g smør
150 g kokesjokolade
1 ts pulverkaffe
2 ss kokende vann
2 ts vaniljesukker
500 g melis

Pynt:
kakestrøssel

Fremgangsmåte

Pisk eggedosis. Hell eggedosisen i en stor rørebolle. Ha i seterrømme og pisk luftig. Sikt sammen det tørre og bland i. Hell deigen i en bakepapirkledd stor langpanne (ca 30X40 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200°C i 30-35 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken over på rist og ta av bakepapiret.

Smelt smør og sjokolade til glasuren i en liten kjele på middels varme. Rør ut kaffepulver i kokende vann og ha i. Ta kjelen fra platen. Tilsett vaniljesukker og melis og rør glasuren jevn og glatt. Avkjøl glasuren til passe smørekonsistens. Bre glasuren over kaken og drypp på kakestrøssel. La glasuren stivne før kaken deles i passe store trekanter eller firkanter.

Tips

For å få glasuren jevnt utover bør du bruke en kniv med et bredt knivblad som dyppes i varmt vann.

Du kan godt bytte ut kokesjokoladen i glasuren med melkesjokolade. Det blir også veldig godt!

Kakekategori
Allergier og preferanser

17 kommentarer

Dette er verdens beste sjokoladekake. Men hvordan kan jeg redusere sukkermengden uten at det går utover konsistensen. Jaja, jeg får bake enda en kake da. Får jo helt vann i munn bare av å lese oppskriften.. God påske til deg fra meg

Synes ikke denne var så veldig god jeg. Helt grei liksom, men har smakt bedre. Glasuren ble for tykk , så jeg måtte ha i 3-4 ss ekstra varmt vann/smeltet smør.

Glasuren ble kjempe god,men var veldig tykk og ble veldig hard.
Kommer til å tilsette mer vann neste gang. :)

Ja nå har jeg prøvd ut denne oppskriften også. Den skuffet ikke. Da jeg ikke liker kaffe byttet jeg det ut med matfløte. Det ble helt nydelig :) takk for mange gode oppskrifter :)

Hei,

må lage denne dagen før den skal serveres. Bør den stå kaldt eller ikke? :)

Vil ikke være frekt men jeg tror kanskje dere mangler smør på deigen, har prøvd i dag å lage denne kake til ungene på sfo og syns eg det var tørr og smakløs.

Prøvde å lage denne i dag! Selve kaken ble fin den, men glasuren skilte seg! Kommer nok til å prøve meg igjen på kaken, men kommer til å bruke min egen glasur på den i steden denne!

Denne er favoritten! Har innimellom byttet ut seterrømmen med kefir, blir nesten like bra :-) Lager alltid glutenfritt, da det er cøliaki i familien. Deler den i to vertikalt med fyll imellom, øker derfor mengden fyll. Blir fluffy, meget velsmakende og ikke minst populær!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift