Druesalat

Hvis du liker klassisk Waldorfsalat, anbefaler jeg deg å teste ut Druesalat

Her blandes blå druer og finsnittet purreløk (eller vårløk) med majones, rømme, litt sukker og sitronsaft. 

Druesalat passer veldig godt til middager med lyst kjøtt, som kylling og kalkun eller til viltkjøtt. Og jeg må si at jeg ble litt overrasket over hvor godt det smakte med Druesalat til grillmat! 😊

Druesalat er også kjempegodt sammen med flatbrød og litt salt spekemat! 

 

 

Oppskriften passer til 4 porsjoner. 

 

Ingredienser: 

♥ 500 g stenfrie, blå druer (renset vekt)
♥ 1 purreløk (se tips)
♥ 3 dl rømme
♥ 2 dl majones
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ss sitronsaft
♥ kvernet salt og pepper

Pynt:
♥ noen halve blå druer

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Skjær druene over på midten. 

 

 

Kutt opp purreløken i fine strimler. 

Ha druer og finsnittet purreløk i en bolle med rømme, majones, sukker og sitronsaft. 

 

 

Bland sammen. Smak til med litt kvernet salt og pepper. 

 

 

Ha druesalaten i en skål. 

 

 

Pynt med noen ekstra halve druer og litt finstrimlet purreløk.

 

 

Druesalat smaker veldig godt! 

Prøv det! 😃

 

 

Tips:

♥ Det er viktig at du kutter opp purreløken i fine strimler. Purreløken vil da mykne når du blander den inn i druesalaten. Det går fint å bruke en bunt vårløk i stedet for purreløk. 

♥ Hvis du vil, kan du eventuelt også tilsette et halvt eple som du skjærer i små biter. 

♥ Oppbevar druesalaten kjølig frem til servering. 

 

 

God fornøyelse! 

 

 


 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Druesalat
Ingredienser

♥ 500 g stenfrie, blå druer (renset vekt)
♥ 1 purreløk (se tips)
♥ 3 dl rømme
♥ 2 dl majones
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ss sitronsaft
♥ kvernet salt og pepper

Pynt:
♥ noen halve blå druer

Fremgangsmåte

Skjær druene over på midten. 

Kutt opp purreløken i fine strimler. 

Ha druer og finsnittet purreløk i en bolle med rømme, majones, sukker og sitronsaft. 

Bland sammen. Smak til med litt kvernet salt og pepper. 

Ha druesalaten i en skål og pynt med noen ekstra halve druer og litt finstrimlet purreløk. 

Tips

♥ Det er viktig at du kutter opp purreløken i fine strimler. Purreløken vil da mykne når du blander den inn i druesalaten. Det går fint å bruke en bunt vårløk i stedet for purreløk. 

♥ Hvis du vil, kan du eventuelt også tilsette et halvt eple som du skjærer i små biter. 

♥ Oppbevar druesalaten kjølig frem til servering. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift