
Brukere online: 41
Brukere i dag: 1388
Brukere siste 7 dager: 149646
Smaken på denne potetsalaten er inspirert av den kjente, franske smørsausen Sauce béarnaise (eller Bernaisesaus som vi sier på norsk 😊). Sausen blir tykk og gul i fargen av eggeplommer og smør, og har en karakteristisk smak av løk, pepper og estragon.
I denne potetsalaten har jeg blandet majones med crème fraîche, og deretter smaksatt med finhakket sjalottløk, hvitvinseddik, dijonsennep, salt, pepper og selvfølgelig fransk estragon. Jeg har brukt frisk estragon her, men det går også fint å bruke tørket estragon.
Nydelig potetsalat til koldtbordet og som tilbehør til alt av grillmat! 😍
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 750 g poteter
♥ 3 dl crème fraîche
♥ 1 dl majones
♥ 2 ss hvitvinseddik
♥ 2 ts dijonsennep
♥ 3 ss estragonblader, finhakket (se tips)
♥ 1 sjalottløk
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Skrell potetene og skjær dem i passe store terninger.
Tilsett vann og kok potetbitene på middels varme i et par minutter. Slå av varmen på platen og la potetbitene trekke under lokk til de er møre (se tips).
Hell av vannet og ha potetbitene i en bolle.
Finn frem de øvrige ingrediensene.
Bland crème fraîche, majones, hvitvinseddik, dijonsennep og fint hakkede estragonblader. Kvern over godt med salt og pepper.
Rør dette sammen. Tilsett fint hakket sjalottløk.
Bland dette med potetbitene mens de fortsatt er varme.
Smak til om det trengs litt mer av hvitvinseddik, dijonsennep, estragon og/eller salt og pepper.
Ha potetsalaten over på et serveringsfat.
Dryss over litt finhakket estragon til pynt.
Kjempegod potetsalat! 😍
Tips:
♥ Du bør bruke kokefaste poteter. Husk at potetbitene trenger mye kortere koketid enn hele poteter. Jo mindre potetbitene er, jo kortere koketid trenger de. Følg med og la potetbitene blir møre, men ikke overkokte.
♥ Det å koke potetbitene i kun noen få minutter og deretter la dem trekke i det varme vannet til de er møre, er lurt hvis du er redd for at potetbitene skal koke i stykker.
♥ Fransk estragon er en krydderurt som er kjempefin å plante ute, og som vokser seg temmelig stor. Bruk bare bladene og ikke stilken. Hvis du bare har tørket estragon, går det fint det også.
♥ Merk at frisk estragon ikke gir helt samme bernaisesmaken på potetsalaten som en klassisk bernaisesaus. Du kan alternativt tilsette et par dråper bernaise-essens, som fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker. Et annet alternativ er å blande ferdiglaget bernaisesaus med crème fraîche, som du deretter vender sammen med potetbitene.
♥ La helst potetsalaten stå kjølig i et par timer før servering, så setter smaken av estragon seg bedre. Deretter bør potetsalaten romtempereres i ca. en halvtime før du setter den på bordet. Potetsalaten tåler fint å stå fremme i noen timer.
♥ Hjemmelaget potetsalat er alltid populært! Se også Kremet potetsalat med purre og gressløk og Potetsalat med pestodressing.
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 750 g poteter
♥ 3 dl crème fraîche
♥ 1 dl majones
♥ 2 ss hvitvinseddik
♥ 2 ts dijonsennep
♥ 3 ss estragonblader, finhakket (se tips)
♥ 1 sjalottløk
♥ kvernet salt og pepper
Skrell potetene og skjær dem i passe store terninger. Tilsett vann og kok potetbitene på middels varme i et par minutter. Slå av varmen på platen og la potetbitene trekke under lokk til de er møre (se tips). Hell av vannet og ha potetbitene i en bolle.
Finn frem de øvrige ingrediensene. Bland crème fraîche, majones, hvitvinseddik, dijonsennep og fint hakkede estragonblader. Kvern over godt med salt og pepper. Rør dette sammen. Tilsett fint hakket sjalottløk.
Bland dette med potetbitene mens de fortsatt er varme.
Smak til om det trengs litt mer av hvitvinseddik, dijonsennep, estragon og/eller salt og pepper.
Ha potetsalaten over på et serveringsfat. Dryss over litt finhakket estragon til pynt.
♥ Du bør bruke kokefaste poteter. Husk at potetbitene trenger mye kortere koketid enn hele poteter. Jo mindre potetbitene er, jo kortere koketid trenger de. Følg med og la potetbitene blir møre, men ikke overkokte.
♥ Det å koke potetbitene i kun noen få minutter og deretter la dem trekke i det varme vannet til de er møre, er lurt hvis du er redd for at potetbitene skal koke i stykker.
♥ Fransk estragon er en krydderurt som er kjempefin å plante ute, og som vokser seg temmelig stor. Bruk bare bladene og ikke stilken. Hvis du bare har tørket estragon, går det fint det også.
♥ Merk at frisk estragon ikke gir helt samme bernaisesmaken på potetsalaten som en klassisk bernaisesaus. Du kan alternativt tilsette et par dråper bernaise-essens, som fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker. Et annet alternativ er å blande ferdiglaget bernaisesaus med crème fraîche, som du deretter vender sammen med potetbitene.
♥ La helst potetsalaten stå kjølig i et par timer før servering, så setter smaken av estragon seg bedre. Deretter bør potetsalaten romtempereres i ca. en halvtime før du setter den på bordet. Potetsalaten tåler fint å stå fremme i noen timer.
Skriv ny kommentar