Earl Grey fruktkake

Earl Grey fruktkake

06.10.2006
Earl Grey fruktkake

Ingredienser

3 dl sterk, nytrukken Earl Grey te
100 g tørkede epleringer
100 g rosiner
100 g aprikoser
100 g dadler
100 g svisker
175 g smør
200 g brunt sukker
2 ss lys sirup
1 stort egg
1 ts nellik
1 ts kanel
1 ts allehånde
1 ts bakepulver
6 dl hvetemel
120 g cocktailbær (2 pk)

Glasur:
2,5 dl melis
1 ss vann

Pynt:
60 g cocktailbær (1 pk)
noen aprikoser

Fremgangsmåte

Bland hakkede epleringer, aprikoser, dadler, svisker og rosiner i en stor kjele. Hell over varm te. Tilsett smør, brunt sukker og sirup. Gi det hele et oppkok. Avkjøl blandingen. Pisk sammen egget med en gaffel og bland i. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Del opp cocktailbærene og bland med litt av melet (dette forhindrer at bærene synker til bunnen av kaken under stekingen). Bland alt sammen til en jevn deig.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille ved 160°C i 60-70 min (Prøv med en kakenål etter 1 time. Hvis kaken ikke er gjennomstekt, stek kaken i ca et kvarter til.) Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Dekk den kalde kaken med melisglasur. Pynt med hele cocktailbær og biter av tørket aprikos.

Tips

Se også oppskrift på "Fruktkake med te", "Christmas Cake" og "Julefruktkake".

06.10.2006
Kakekategori: 
Sesong: 

1 kommentarer

Hei. Jeg har laget en lignende kake for noen år siden, og den var kjempegod. Er dette en slik kake som skal modnes lenge, eller kan jeg lage den og spise den dagen etter? Takk for flott blogg! Anita

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter