Opp-ned banankake

Opp-ned banankake
Ingredienser

Til formen:smør + strøkavring3 ss brunt sukkerBanandekke:2 store bananer0,5 dl hakkede hasselnøtter1 ss sitronsaftKakedeig:3 egg2 dl sukker2 dl hvetemel1 ts bakepulver150 g smør

Fremgangsmåte

Smør en rund form (22 cm i diameter) med smør. Dekk bunnen med bakepapir. Smør deretter oppå bakepapiret og strø med strøkavring. Dryss over brunt sukker. Skjær bananene i skiver og legg i et lag i bunnen av formen. Strø over hakkede nøtter og drypp sitronsaften over (sitronen forhindrer at banene blir for brune).Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i hvetemel og bakepulver. Vend i smeltet, avkjølt smør til slutt. Hell kakedeigen forsiktig over bananene i formen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 200°C i 35-40 min. Avkjøl kaken helt i formen.Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Fjern kakeringen og hvelv kaken opp-ned på et kakefat, slik at bananene vender opp. Dra forsiktig av bakepapiret (se tips). Server kaken gjerne med vispet krem eller is.

Tips

Regn med at noen bananskiver følger med bakepapiret når du drar det av den stekte kaken. Da er det bare å forsiktig skrape de løsnede bananskivene fra bakepapiret med en kniv og legge de tilbake oppå kaken.Se også "Opp-ned eplekake", "Opp-ned nektarinkake" og "Opp-ned plommekake".

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift