
9 egg
500 g sukker
500 g hvetemel
500 g honning
Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt honning til den er flytende (se tips) og ha i eggedosisen sammen med siktet hvetemel. Rør deigen forsiktig sammen til den er jevn.
Fordel deigen i 3 smurte brødformer med bakepapir i bunnen som rommer 2 liter, 1 1/2 liter og 1 liter. Stek kakene på nederste rille i ovnen ved 170°C i 45- 50 min, til de er gjennomstekte. Avkjøl kakene litt før de forsiktig løsnes fra formene og hvelves ut. Fjern bakepapiret.
Honningen varmes enkelt i mikro eller på svak varme i en liten kjele. Hvis honningbegeret er av metall, kan du ikke ha det i mikroen. Du kan i stedet sette hele honningbegeret i en kjele med kokende vann.
Hvis du bruker andre typer former som tilsammen rommer 4,5 liter, må du huske på at steketiden kan variere med formens størrelse. Sjekk med en kakenål.
Kaken er kjempefin å fryse. Kaken er også holdbar innpakket i plast.
Se også oppskrift på "Honningkake i langpanne".
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4377 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 918
Brukere i dag: 12412
Brukere siste 7 dager: 125279
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar