Energisjokolade med nøtter og tørket frukt (sjokoladebark)

Energisjokolade med nøtter og tørket frukt (sjokoladebark)

11.03.2019


Man trenger ingen oppskrift for å lage hjemmelaget energisjokolade (eller sjokoladebark som dette også kalles).

 

 

Det eneste du trenger å gjøre er å smelte sjokolade, stryke den utover og så drysse over nøtter og tørket frukt etter ønske. Sjokoladen settes i kjøleskapet for å stivne og så brekker du den fra hverandre i passe store biter.

 

 

Enkelt og greit, og veldig godt!

 

 

Ingredienser

♥ 350 g kokesjokolade (se tips)

Pynt:
♥ 1 dl cashewnøtter
♥ 1 dl pekannøtter
♥ 1 dl mandler
♥ 0,5 dl pinjekjerner
♥ 0,5 dl gresskarkjerner
♥ 0,5 dl tørkede tranebær

 
Fremgangsmåte:

Smelt kokesjokoladen. Dette gjøres enklest ved å ha sjokoladebiter i en glassbolle som settes i mikrobølgeovnen. Varm opp ett minutt av gangen og rør rundt mellom hver gang, til du ser at sjokoladen er nesten helt smeltet. Ta da sjokoladen ut av mikroen og la den stå til sjokoladen har smeltet helt. Alternativt anbefaler jeg å smelte sjokoladen over vannbad. Pass da på at sjokoladen ikke får kontakt med vanndampen, ellers kan den lett korne seg.

Ha bakepapir på en fjøl eller et brett som passer i kjøleskapet. Hell den smeltede sjokoladen på bakepapiret og smør den utover til en firkant som er ca. 0,5 cm tykk.

Dryss på det du måtte like av nøtter og tørket frukt. Store nøtter og tørkede frukter bør skjæres i mindre biter før du drysser dem på sjokoladen.

 

 

Sett brettet med sjokoladen i kjøleskapet i et par timer (eller over natten) til sjokoladen har stivnet. Sjokoladen løsner da lett fra bakepapiret.

 

 

Ta sjokoladen ut av kjøleskapet og brekk den opp i biter.

 

 

 

Knekk opp sjokoladen i passe store porsjoner.

 

 

Herlig med en bit energisjokolade til kaffekoppen! 

 

 

 

Tips:

♥ Sjokoladebark kan varieres på mange måter ved å drysse på alt av det du måtte like av nøtter, tørket frukt, karameller, godteri, strøssel osv. 

 

 

♥ Du kan bruke den sjokoladen du liker best, og det går like fint å bruke melkesjokolade eller hvit sjokolade. Bruk sukkerfri kokesjokolade eller sjokolade søtet med kokosblomstsukker dersom du ønsker å lage energisjokolade uten raffinert sukker. 

 

 

♥ Oppbevar bitene i kjøleskapet. Holdbarheten i kjøleskapet er meget lang. Kjekt å ha på lur, og også kjekt å gi bort i gave. 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Energisjokolade med nøtter og tørket frukt (sjokoladebark)

Ingredienser

♥ 350 g kokesjokolade

Pynt:
♥ 1 dl cashewnøtter
♥ 1 dl pekannøtter
♥ 1 dl mandler
♥ 0,5 dl pinjekjerner
♥ 0,5 dl gresskarkjerner
♥ 0,5 dl tørkede tranebær

Fremgangsmåte

Smelt kokesjokoladen. Dette gjøres enklest ved å ha sjokoladebiter i en glassbolle som settes i mikrobølgeovnen. Varm opp ett minutt av gangen og rør rundt mellom hver gang, til du ser at sjokoladen er nesten helt smeltet. Ta da sjokoladen ut av mikroen og la den stå til sjokoladen har smeltet helt. Alternativt anbefaler jeg å smelte sjokoladen over vannbad. Pass da på at sjokoladen ikke får kontakt med vanndampen, ellers kan den lett korne seg.

Ha bakepapir på en fjøl eller et brett som passer i kjøleskapet. Hell den smeltede sjokoladen på bakepapiret og smør den utover til en firkant som er ca. 0,5 cm tykk.

Dryss på det du måtte like av nøtter og tørket frukt. Store nøtter og tørkede frukter bør skjæres i mindre biter før du drysser dem på sjokoladen.

Sett brettet med sjokoladen i kjøleskapet i et par timer (eller over natten) til sjokoladen har stivnet. Ta sjokoladen ut av kjøleskapet og brekk den opp i biter. Oppbevar bitene i kjøleskapet.

Tips

♥ Sjokoladebark kan varieres på mange måter ved å drysse på alt av det du måtte like av nøtter, tørket frukt, karameller, godteri, strøssel osv. 

♥ Du kan bruke den sjokoladen du liker best, og det går like fint å bruke melkesjokolade eller hvit sjokolade. Bruk sukkerfri kokesjokolade eller sjokolade søtet med kokosblomstsukker dersom du ønsker å lage energisjokolade uten raffinert sukker. 

♥ Holdbarheten i kjøleskapet er meget lang. Kjekt å ha på lur, og også kjekt å gi bort i gave. 

11.03.2019
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter