Limeiskake


Hei,

Da er vi klare for ny uke, dere! 

Jeg har bakt mye i helgen selv om dere nok ikke merker det så godt, for jeg jobber mest med å oppdatere bildene på tidligere publiserte innlegg. Men av og til trengs det jo noen nye oppskrifter her på bloggen også. Smile  

Inspirasjon til denne skjønne limeiskaken kommer fra gode venninner, og den smaker nydelig! 

 


Ingredienser:

Mandelbunn:
♥ 3 eggehviter
♥ 2 dl sukker
♥ 75 g mandler

Iskrem:
♥ 3 eggeplommer
♥ 120 g sukker
♥ 2 plater gelatin
♥ revet skall fra 4 lime
♥ 1 dl presset saft fra lime
♥ 5 dl kremfløte

Pynt:
♥ revet skall fra 2 lime

 

Fremgangsmåte:

Mandelbunn:

Pisk eggehviter og sukker til tykk marengs. Hakk eller mal mandlene fint i food processor. Vend mandlene forsiktig inn i marengsmassen.

Ha mandeldeigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 150°C i ca 1 time. Avkjøl kaken i formen.


Iskrem:

Pisk eggeplommer og sukker godt.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.

Finriv det ytterste skallet av limene (se tips).

Press saften fra limene og mål opp 1 dl. Ha omtrent halvparten i en kopp og varm opp i mikrobølgeovn. 

Press vannet ut av de bløte gelatinplatene. Ha dem i koppen med den varme limesaften slik at de løser seg opp. Tilsett den kalde limesaften slik at blandingen blir lunken. 

Vend dette og revet limeskall inn i eggeblandingen 

Pisk kremfløten til myk krem i en annen skål.

Bland kremen inn i eggeblandingen med en stålvisp, slik at du får en luftig og klumpfri masse.

Ha isblandingen over kaken i formen. 

Sett kaken i fryseren i ca 4 timer eller over natten til isen har stivnet.

Ta kaken ut av fryseren og sett den på et passende kakefat ca 20 minutter før servering. 

 

 

Pynt med revet limeskall.

 

 

Superlekker iskake! 

 

 

Tips:

♥ Jeg har gelatin i iskremblandingen for at den skal tåle bedre å stå i romtemperatur uten å smelte for raskt. Hvis du vil unngå gelatin, er det bare å utelate den.

♥ Bruk gjerne økologisk lime så du unngår sprøytemiddel i limeskallet. Vær nøye på at du river kun det grønne skallet av limefruktene for det hvite laget under kan gi bitter smak.

 

 

Bruk et fint rivjern slik at limeskall blir helt fint revet og du unngår at man tygger på limeskallet.  

 

 

♥ Kaken tåler å stå i fryseren i flere måneder, og kaken kan fint settes tilbake i fryseren dersom den ikke blir spist opp ved første servering. 

 

 

Dette er en frisk og deilig limeiskake, som passer å servere både til selskaper og hjemme som dessert. 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Limeiskake
Ingredienser

♥ 3 eggehviter
♥ 2 dl sukker
♥ 75 g mandler

Iskrem:
♥ 3 eggeplommer
♥ 120 g sukker
♥ 2 plater gelatin
♥ revet skall fra 4 lime
♥ 1 dl presset saft fra lime
♥ 5 dl kremfløte

Pynt:
♥ revet skall fra 2 lime

Fremgangsmåte

Mandelbunn:
Pisk eggehviter og sukker til tykk marengs. Hakk eller mal mandlene fint i food processor. Vend mandlene forsiktig inn i marengsmassen.

Ha mandeldeigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 150°C i ca 1 time. Avkjøl kaken i formen.

Iskrem:
Pisk eggeplommer og sukker godt.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.

Finriv det ytterste skallet av limene (se tips).

Press saften fra limene og mål opp 1 dl. Ha omtrent halvparten i en kopp og varm opp i mikrobølgeovn. Press vannet ut av de bløte gelatinplatene. Ha dem i koppen med den varme limesaften slik at de løser seg opp. Tilsett den kalde limesaften slik at blandingen blir lunken. Vend dette og revet limeskall inn i eggeblandingen 

Pisk kremfløten til myk krem i en annen skål. Bland kremen inn i eggeblandingen med en stålvisp, slik at du får en luftig og klumpfri masse.

Ha isblandingen over kaken i formen. 

Sett kaken i fryseren i ca 4 timer eller over natten til isen har stivnet.

Ta kaken ut av fryseren og sett den på et passende kakefat ca 20 minutter før servering. Pynt med revet limeskall.

Tips

♥ Jeg har gelatin i iskremblandingen for at den skal tåle bedre å stå i romtemperatur uten å smelte for raskt. Hvis du vil unngå gelatin, er det bare å utelate den.

♥ Bruk gjerne økologisk lime så du unngår sprøytemiddel i limeskallet. Vær nøye på at du river kun det grønne skallet av limefruktene for det hvite laget under kan gi bitter smak. Bruk et fint rivjern slik at limeskall blir helt fint revet og du unngår at man tygger på limeskallet.  

♥ Kaken tåler å stå i fryseren i flere måneder, og kaken kan fint settes tilbake i fryseren dersom den ikke blir spist opp ved første servering. 

10 kommentarer

Hei!

Har veldig lyst å prøve å lage iskaken, høres veldig friskt og passer veldig mot varmere tider, men jeg lurer på om det er mulig å bruke andre enn mandelbunn. Kan man erstatte mandelbunn med f.eks. kjeksbunn?

Når jeg velger å lage denne, så vil jeg gjerne at de rundt meg som er allergisk mot nøtter skal også få gleden av denne friske iskaken! <3

Som svar på av Pling (ikke bekreftet)

Hei, det går fint å bruke annen type bunn, f eks kjeksbunn eller marengsbunn i stedet for nøttebunn. Den er nydelig :-)

Jeg laget denne i dag. Den var nydelig! To av gjestene mine spiser lavkarbo. Jeg erstattet sukkeret ned halvparten så mye tagatesse. Det fungerte utmerket. Tusen takk!

Er det enkelt å få løsnet kaken fra bakepapiret og over på fat eller anbefaler du "bake-it-easyform" til denne i smaken?

Iskaker går lett å få ut av formen når de er frosne, så ikke noe problem. Bake it easy-form er super til ostekaker og fromasjkaker, men til iskaker er denne formen ikke nødvendig :-)

Hei!
Kan jeg å lege kaken i kjøleskapet eller må det være fryser.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift