Engelsk julefruktkake (Christmas Cake)


"Hvor mange gamle minner og hvor mange henslumrende sympatier vekker ikke julen til live!"

(Charles Dickens)

Her har du en klassisk, engelsk fruktkake - svært saftig, holdbar og god, og fullstappet med tørket frukt, krydder og nøtter. Kaken får ekstra god smak av at frukten skal trekke i konjakk i et døgn før kaken lages. Og ikke nok med det - kaken skal i tillegg dynkes godt med rom etter at den er stekt! Smile  Kaken passer perfekt ved juletider, men det er faktisk lov å teste den ut på andre tider av året også.

 

 

Se også oppskrift på Christmas Cake og Earl Grey fruktkake.

 

Ingredienser: 

♥ 2 dl rosiner
♥ 2,5 dl korinter
♥ 2,5 dl lyse sultanarosiner
♥ 1 dl aprikos i terninger
♥ 1 dl pistasjnøtter eller mandler
♥ 1 dl konjakk
♥ 180 g smør
♥ 180 g brunt sukker
♥ 3 store egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts nellik
♥ 0,5 ts muskat
♥ 1 ts kanel
♥ 220 g hvetemel

Dynking:
♥ 0,5 - 1 dl brun rom

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte: 

Bland tørket frukt og grovt hakkede nøtter med konjakk. La dette stå og trekke i 1 døgn.

Pisk sammen mykt smør og brunt sukker. Pisk inn ett egg om gangen og deretter vaniljeekstrakt. Sikt sammen bakepulver, krydder og hvetemel. Rør dette i deigen. Ha til slutt i frukt–, nøtte– og konjakkblandingen og rør til alt er godt blandet.

Ha deigen i en liten, rund kakeform (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 150°C i 1 time og 45 minutter (dekk eventuelt over kaken med et stykke matpapir den siste halvtimen, dersom du synes at kaken begynner å bli for mørk på toppen).

Dynk den ferdigstekte kaken med rom mens den fortsatt er varm. Avkjøl kaken helt i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.

Sikt melis over kaken før servering. 

 

 

Tips:

♥ Julefruktkake er holdbar lenge dersom den pakkes inn i plast og med aluminiumsfolie rundt. Kaken kan også fryses.

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Engelsk julefruktkake (Christmas Cake)
Ingredienser

♥ 2 dl rosiner
♥ 2,5 dl korinter
♥ 2,5 dl lyse sultanarosiner
♥ 1 dl aprikos i terninger
♥ 1 dl pistasjnøtter eller mandler
♥ 1 dl konjakk
♥ 180 g smør
♥ 180 g brunt sukker
♥ 3 store egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts nellik
♥ 0,5 ts muskat
♥ 1 ts kanel
♥ 220 g hvetemel

Dynking:
♥ 0,5 - 1 dl brun rom

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Bland tørket frukt og grovt hakkede nøtter med konjakk. La dette stå og trekke i 1 døgn.

Pisk sammen mykt smør og brunt sukker. Pisk inn ett egg om gangen og deretter vaniljeekstrakt. Sikt sammen bakepulver, krydder og hvetemel. Rør dette i deigen. Ha til slutt i frukt–, nøtte– og konjakkblandingen og rør til alt er godt blandet.

Ha deigen i en liten, rund kakeform (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 150°C i 1 time og 45 minutter (dekk eventuelt over kaken med et stykke matpapir den siste halvtimen, dersom du synes at kaken begynner å bli for mørk på toppen).

Dynk den ferdigstekte kaken med rom mens den fortsatt er varm. Avkjøl kaken helt i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.

Sikt melis over kaken før servering. 

Tips

Julefruktkake er holdbar lenge dersom den pakkes inn i plast og med aluminiumsfolie rundt. Kaken kan også fryses.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift