Brukere online: 266
Brukere i dag: 3412
Brukere siste 7 dager: 313957
"Hvor mange gamle minner og hvor mange henslumrende sympatier vekker ikke julen til live!"
(Charles Dickens)
♥
Her har du en klassisk, engelsk fruktkake - svært saftig, holdbar og god, og fullstappet med tørket frukt, krydder og nøtter. Kaken får ekstra god smak av at frukten skal trekke i konjakk i et døgn før kaken lages. Og ikke nok med det - kaken skal i tillegg dynkes godt med rom etter at den er stekt! Kaken passer perfekt ved juletider, men det er faktisk lov å teste den ut på andre tider av året også.

Se også oppskrift på Christmas Cake og Earl Grey fruktkake.
Ingredienser:
♥ 2 dl rosiner
♥ 2,5 dl korinter
♥ 2,5 dl lyse sultanarosiner
♥ 1 dl aprikos i terninger
♥ 1 dl pistasjnøtter eller mandler
♥ 1 dl konjakk
♥ 180 g smør
♥ 180 g brunt sukker
♥ 3 store egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts nellik
♥ 0,5 ts muskat
♥ 1 ts kanel
♥ 220 g hvetemel
Dynking:
♥ 0,5 - 1 dl brun rom
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Bland tørket frukt og grovt hakkede nøtter med konjakk. La dette stå og trekke i 1 døgn.
Pisk sammen mykt smør og brunt sukker. Pisk inn ett egg om gangen og deretter vaniljeekstrakt. Sikt sammen bakepulver, krydder og hvetemel. Rør dette i deigen. Ha til slutt i frukt–, nøtte– og konjakkblandingen og rør til alt er godt blandet.
Ha deigen i en liten, rund kakeform (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 150°C i 1 time og 45 minutter (dekk eventuelt over kaken med et stykke matpapir den siste halvtimen, dersom du synes at kaken begynner å bli for mørk på toppen).
Dynk den ferdigstekte kaken med rom mens den fortsatt er varm. Avkjøl kaken helt i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.
Sikt melis over kaken før servering.

Tips:
♥ Julefruktkake er holdbar lenge dersom den pakkes inn i plast og med aluminiumsfolie rundt. Kaken kan også fryses.


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 2 dl rosiner
♥ 2,5 dl korinter
♥ 2,5 dl lyse sultanarosiner
♥ 1 dl aprikos i terninger
♥ 1 dl pistasjnøtter eller mandler
♥ 1 dl konjakk
♥ 180 g smør
♥ 180 g brunt sukker
♥ 3 store egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts nellik
♥ 0,5 ts muskat
♥ 1 ts kanel
♥ 220 g hvetemel
Dynking:
♥ 0,5 - 1 dl brun rom
Pynt:
♥ melisdryss
Bland tørket frukt og grovt hakkede nøtter med konjakk. La dette stå og trekke i 1 døgn.
Pisk sammen mykt smør og brunt sukker. Pisk inn ett egg om gangen og deretter vaniljeekstrakt. Sikt sammen bakepulver, krydder og hvetemel. Rør dette i deigen. Ha til slutt i frukt–, nøtte– og konjakkblandingen og rør til alt er godt blandet.
Ha deigen i en liten, rund kakeform (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 150°C i 1 time og 45 minutter (dekk eventuelt over kaken med et stykke matpapir den siste halvtimen, dersom du synes at kaken begynner å bli for mørk på toppen).
Dynk den ferdigstekte kaken med rom mens den fortsatt er varm. Avkjøl kaken helt i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.
Sikt melis over kaken før servering.
Julefruktkake er holdbar lenge dersom den pakkes inn i plast og med aluminiumsfolie rundt. Kaken kan også fryses.
Skriv ny kommentar