Brukere online: 418
Brukere i dag: 2691
Brukere siste 7 dager: 231850
Duften av nybakt Eple- og banankake gir en lun stemning på kjøkkenet!
Denne saftige kaken får fin sødme av banan, som passer veldig godt til smaken av epler og kanel.
Enkel og veldig god høstkake!

Ingredienser:
♥ 125 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 2 egg
♥ 3 middels store bananer (se tips)
♥ 250 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
Topping:
♥ 4 epler
♥ 1 ss kanel
♥ 1 ss sukker
♥ 30 g mandelflak
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker godt sammen. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk videre til en luftig smørkrem.

Mos bananene (se tips).


Vend bananmosen inn i deigen.

Sikt hvetemelet sammen med vaniljesukker og bakepulver og bland dette raskt inn i deigen (se tips).

Fordel deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Rens eplene og skjær dem i skiver. Legg skivene på toppen av kaken.

Dryss over kanel, sukker og mandelflak.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter, eller til kaken er gjennomstekt.

Server kaken lunken, gjerne med vaniljesaus eller vaniljeis som tilbehør.

Nydelig kake, enten du tenker på den som en eplekake med banansmak eller en banankake med epler på. 😃

Kaken smaker aller best nystekt og fortsatt litt lunken.


Tips:
♥ Bruk skikkelig modne bananer og gjerne norske epler for god smak på kaken.

♥ Jeg bruker stavmikser til å mose bananene, men det går også fint å mose bananene enkelt med en gaffel.
♥ Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt for å unngå at deigen blir seig.
♥ Kaken smaker aller best nystekt. Oppbevar rester innpakket i plast. Kaken kan fryses.
♥ Se også Banankake med plommer som er basert på tilsvarende oppskrift.

God fornøyelse!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 125 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 2 egg
♥ 3 middels store bananer (se tips)
♥ 250 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
Topping:
♥ 4 epler
♥ 1 ss kanel
♥ 1 ss sukker
♥ 30 g mandelflak
Pisk mykt smør og sukker godt sammen. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk videre til en luftig smørkrem. Mos bananene (se tips) og vend bananmosen inn i deigen.
Sikt hvetemelet sammen med vaniljesukker og bakepulver og bland dette raskt inn i deigen (se tips).
Fordel deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Rens eplene og skjær dem i skiver. Legg skivene på toppen av kaken.
Dryss over kanel, sukker og mandelflak.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter, eller til kaken er gjennomstekt.
Server kaken lunken, gjerne med vaniljesaus eller vaniljeis som tilbehør.
♥ Bruk skikkelig modne bananer og gjerne norske epler for god smak på kaken.
♥ Jeg bruker stavmikser til å mose bananene, men det går også fint å mose bananene enkelt med en gaffel.
♥ Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt for å unngå at deigen blir seig.
♥ Kaken smaker aller best nystekt. Oppbevar rester innpakket i plast. Kaken kan fryses.
♥ Se også Banankake med plommer som er basert på tilsvarende oppskrift.
Skriv ny kommentar