Eplekake med krydder

Eplekake med krydder

05.09.2011

 

Contentment is natural wealth,

luxury is artificial poverty.


 

(Sokrates)

 

 

Ja, det er de enkle gleder som betyr noe. ♥  Slik som en nydelig, varm og nystekt "Eplekake med krydder" når det er høstvær og regner ute! Yum

 

Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 store egg
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1,5 dl melk

Fyll:
♥ 3 epler
♥ 3 ss brunt sukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts ingefær

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker. Pisk inn eggene, ett om gangen, til en luftig smørkrem. Sikt mel og bakepulver og vend dette inn i deigen vekselsvis med melken. Rør til deigen er jevn og klumpfri.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Skrell og rens eplene og del dem opp i store terninger. Ha epleterningene i en bolle. Bland brunt sukker og krydder og ha dette i bollen med eplene. Rør godt til alle eplebitene blir godt dekket.

Stikk eplebitene ned i deigen og ha over eventuell rester av det krydrede sukkerdrysset.

 

 

 Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 45 min, til kaken er gylden og gjennomstekt.

 

Mmmm.... lukter såååå godt på kjøkkenet....

 

Ta kaken ut av formen. Dra bakepapiret forsiktig av fra undersiden og sett eplekaken på et passende fat.

 

 

Så er det bare å forsyne seg med store, deilige eplekakestykker...  Smile

 

 

Tips:

Serveres gjerne varm med vaniljesaus eller vaniljeiskrem.

Eplekaken er fin å fryse.

 

Lykke er å spise et stykke krydret eplekake sammen med en kopp varm te med kandissukker..  Heart

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Eplekake med krydder

Ingredienser

100 g smør
1,5 dl sukker
2 store egg
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
1,5 dl melk

Fyll:
3 epler
3 ss brunt sukker
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1 ts ingefær

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker. Pisk inn eggene, ett om gangen, til en luftig smørkrem. Sikt mel og bakepulver og vend dette inn i deigen vekselsvis med melken. Rør til deigen er jevn og klumpfri.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Skrell og rens eplene og del dem opp i store terninger. Ha epleterningene i en bolle. Bland brunt sukker og krydder og ha dette i bollen med eplene. Rør godt til alle eplebitene blir godt dekket.

Stikk eplebitene ned i deigen og ha over eventuell rester av det krydrede sukkerdrysset.

Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 45 min, til kaken er gylden og gjennomstekt.

Serveres varm med vaniljesaus eller vaniljeis!

Tips

Eplekaken er fin å fryse.

05.09.2011
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

4 kommentarer

Akkurat bakt denne kaken med glutenfritt mel, smakte helt fantastisk!
Nå blir mannen glad når han kommer hjem fra jobb!

Har baket denne et par ganger, men jeg brukte heller muffin former. Det fungerte veldig bra, smaker jo himmel! 17 til 20 min i ovnen og de er perfekte. Kjøper alltid muffin former fra søstrene grene, de er de stor og harde så de kan bli ekstra store ;)

Denne kaken er blitt min-og mange andre i famlien og vennekretsen min sin favoritt!
Herlig duft og smak av en variert versjon av eplekake.
Jeg bruker hakket mandler opp på eplene som ekstra herlighet og som gjør kaken til en himelsk verk
Takk for oppskriften

Denne bruker jeg alltid når jeg lager eplekake. Den e r nydelig god! Men lurer på om den kan oppbevares som røre i kakeformene til dagen etter, slik at de bare trenger å stekes når gjestene kommer?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter