Brukere online: 2794
Brukere i dag: 53672
Brukere siste 7 dager: 257069
Food can either impress or give pleasure.
It's far easier to impress someone than to give them pleasure.
(Nigella Lawson)
♥
Jeg kan som oftest gi min hjertelige tilslutning til sitatene som kommer fra Nigella, og det gjelder definitivt også dette!
Her har du en ekte Nigella-oppskrift på "Pumpkin Pancakes with Sticky Maple Pecans" hentet fra boken "Nigella's Christmas".
Og i tråd med sitatet er dette skikkelig fristende saker, selv om det kanskje ikke er så avansert å lage.
Pancakes beregnet på ekte livsnytere kan vi vel si..
Oppskriften gir 25 stk.
Ingredienser:
♥ 4,5 dl pekannøtter
♥ 3 ss lønnesirup
- -
♥ 4 dl hvetemel
♥ 5 ss sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 2 store egg
♥ 4 dl kefir
♥ 450 g gresskarpuré (se tips)
Til servering:
♥ litt ekstra lønnesirup
♥ pisket krem eller vaniljeis
Fremgangsmåte:
Rist pekannøttene i en tørr stekepanne på middels varme til de er varme og lukter deilig. Fordel over lønnesirup og rør så nøttene blir godt dekket. Sett til side.
Bland mel, sukker, bakepulver og natron i en bolle. I en annen bolle blandes egg, kefir og gresskarmos. Ha det tørre i det våte og rør raskt sammen med en stålvisp til en jevn og klumpfri deig.
Stek middels store lapper i stekepanne på middels varme. Bruk litt olje til stekingen. La lappene steke ca 2 min på den ene siden, til de er lysebrune og begynner å boble litt på overflaten. Snu så lappene over på den andre siden og stek et par minutter til.
Server pannekakene varme og nystekte med sirupsmarinerte pecannøtter. Hell over litt ekstra lønnesirup rett før servering og ha gjerne en skål med pisket krem eller vaniljeis ved siden av også
Tips:
Gresskarmos kan kjøpes ferdig på boks (se i hermetikkhyllene i de velassorterte matvarebutikkene). Får du ikke tak i dette, går det like fint å lage hjemmelaget gresskarmos (det er det jeg bruker). Kok da bare opp skrelt gresskar oppdelt i store biter i litt vann til gresskarbitene er myke (akkurat som når man koker kålrot). Mos de myke gresskarbitene med stavmikser eller foodprocessor til jevn og klumpfri mos. Sil vekk eventuell overflødig væske og mål opp 450 g som brukes til denne oppskriften.
♥ ♥ ♥ ♥
4,5 dl pekannøtter
3 ss lønnesirup
- -
4 dl hvetemel
5 ss sukker
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
2 store egg
4 dl kefir
450 g gresskarpuré (se tips)
Til servering:
litt ekstra lønnesirup
pisket krem eller vaniljeis
Rist pekannøttene i en tørr stekepanne på middels varme til de er varme og lukter deilig. Fordel over lønnesirup og rør så nøttene blir godt dekket. Sett til side.
Bland mel, sukker, bakepulver og natron i en bolle. I en annen bolle blandes egg, kefir og gresskarmos. Ha det tørre i det våte og rør raskt sammen med en stålvisp til en jevn og klumpfri deig.
Stek middels store lapper i stekepanne på middels varme. Bruk litt olje til stekingen. La lappene steke ca 2 min på den ene siden, til de er lysebrune og begynner å boble litt på overflaten. Snu så lappene over på den andre siden og stek et par minutter til.
Server pannekakene varme og nystekte med sirupsmarinerte pecannøtter. Hell over litt ekstra lønnesirup rett før servering og ha gjerne en skål med pisket krem eller vaniljeis ved siden av også:-)
Gresskarmos kan kjøpes ferdig på boks (se i hermetikkhyllene i de velassorterte matvarebutikkene). Får du ikke tak i dette, går det like fint å lage hjemmelaget gresskarmos (det er det jeg bruker). Kok da bare opp skrelt gresskar oppdelt i store biter i litt vann til gresskarbitene er myke (akkurat som når man koker kålrot). Mos de myke gresskarbitene med stavmikser eller foodprocessor til jevn og klumpfri mos. Sil vekk eventuell overflødig væske og mål opp 450 g som brukes til denne oppskriften.
Oppskriften gir ca 25 små, deilige pancakes.
2 kommentarer
Hei !:) Kan disse fryses ?
Hei !:) Kan disse fryses ?
Har ikke prøvd, og tipper de
Har ikke prøvd, og tipper de smaker aller best nylaget. Men fryser du dem, bør du varme dem litt i mikroen, så blir de nok gode da også!
Skriv ny kommentar