Brukere online: 238
Brukere i dag: 1730
Brukere siste 7 dager: 250483
Rømmekake er en genial oppfinnelse! Kaken er utrolig lett å lage og kan varieres i det uendelige.
Her har jeg stekt "Eplekake med rømme" i liten langpanne. Du kan servere kaken hel som en formkake (se bildet) eller dele den opp i firkantede serveringsstykker.
3 egg
3 dl sukker
3 dl lettrømme
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
Pynt:
4-5 epler
2 ts kanel
3 ss perlesukker
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn lettrømmen (bruk stålvisp). Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Skrell eplene og del dem i båter. Skjær båtene i skiver og stikk dem inn i deigen i et pent taksteinmønster. Strø over kanel og perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 30-40 min (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken hel på et passende serveringsfat eller del kaken opp i firkanter.
Server kaken med gjerne sammen med pisket krem, vaniljesaus eller vaniljekesam.
Eplelangpanne med rømme er kjempefin å fryse!
Skriv ny kommentar