Eplekake med vaniljekrem

Eplekake med vaniljekrem

30.09.2007
Eplekake med vaniljekrem

Ingredienser

3 egg
2,5 dl sukker
2,5 ts bakepulver
5 dl hvetemel
1,5 dl matfløte
75 g smør

Fyll:
5 dl vaniljekrem (Piano)
3 epler
kanel
perlesukker

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver. Smelt smøret og bland med fløte. Ha det tørre og smørmelken vekselsvis i eggedosisen.

Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel vaniljekremen over deigen i klatter. Rens eplene og skjær dem i skiver. Legg dem oppå vaniljekremen. Dryss over kanel og perlesukker.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 60 min (se tips). Avkjøl kaken i formen før den tas ut og settes på et passende fat.

Tips

Sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt også i midten før du tar den ut av ovnen. Det kan godt hende at kaken trenger 15 min lenger steketid. Dekk til kaken med et stykke bakepapir om du synes den blir for mørk på toppen.

Kaken kan fryses.

30.09.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

44 kommentarer

Bakte denne i dag,og den var knallgod!! Saftig og god :)
Bør prøves!!

Du har helt rett denne kaken ser veldig god ut og crispi

Bakte denne i går, ble kjempe god :-) Anbefales. Brukte 5 epler jeg da, men det er nå en smakssak :-)

Hei, du har oppgitt helt feil steketid. Jeg skulle servere kaken i en bursdag, men 60 min viste seg å være helt feil! Jeg tok den ut etter 50 minutt - tørr og halvbrent!

Baker denne nå, men kaken står fortsatt i ovnen - snart stått i 1t og 15min og er fortsatt kjempe våt pga vaniljekremen.. *frustrert* :(

Knallgod byttet ut vanlig hvetemel med glutenfritt mel, likt mot likt fungerte utmerket og ferdig på 65 min

Skal vaniljekremen kun legges på toppen av deigen eller i mellom også? :)

Legger bare vaniljekremen på toppen, den synker ned i kaken under steking,
Har lagd denne kaken flere ganger, og alle elsker den! :)

Kan man bytte ut matfløten med kremfløte?

Hvor mange personer er denne kaken til? Er den god dagen etter også? Eller har du noen andre eplekakeoppskrifter som du vil anbefale? Har bakt forskjellige eplekaker før, men synes det høres godt ut med vaniljekrem i, så har lyst til å prøve det. Har fått en bestilling på en eplekake, men jeg går på skole så må bake den på kvelden dagen før den skal spises. Den skal være til ca. 5 personer. Hvor mye ville du tatt for denne?

Denne var supergod!!! Min nye favoritt

Kjempe go oppskrifterteketid skulle bare 40-45 minutter.

☆ svar : Vaniljekrem ble stiv og klar å spise etter kaken ble avkjøl.

Takk for oppskriften. ;)

En fantastisk god kake !
Den skal bakes igjen :-)

Hei eg har bakka dene kakken 4 gang og eg skal bakke den i gjen i oktober ❤️

Jeg bruker harde papircupcakesformer når jeg lager denne kaken. Bruker litt kortere steketid. Perfekt til små barn og til servering :)

Nydelig kake! Stekte den i 60 min, og den ble helt perfekt

Har bakt den både med og uten vaniljekrem, likte den best uten. Den ble ikke så "klissete" det er også kommentaren fra mitt "testpanel"

Helt fantastisk kake! Måtte stekes i 1 time og 10 min. Verdt å vente!

Man kan vel bruke lettmelk istedefor matfløte eller?

Har bakt denne mange ganger, lile populære hver gang! :-)
Er det mulig å lage denne i en langpanne om man dobler oppskriften? Ca. 20×30cm?

Har bakt denne mange ganger med succes. Bruker litt mer epler, har også brukt rosiner fordi vi liker det. Må gjerne stå litt lenger enn oppskrift i min ovn men legger bare på et bakeark så den ikke blir brent. Vi synes den er best kald dagen etter ( og etter der igjen) (; ellers varm nystekt med is. Har brukt melk i mangel av fløte og det går helt fint.

Har akkurat satt kaken i ovnen, men så heldig som jeg er som har kjæreste som er kokk fikk et lite tips av han. Sett eplebitene/eplebåtene i en pose med litt sukker og kanel, og mens du blander røren har du posen med epler i fyrsteren. Da vil smaken i eplene komme mer frem, og når eplene tiner i kaken vil væsken gjøre at kaken ikke blir tørr.

Bakte denne i dag, byttet ut fløte med bila med aprikos og den ble nyyydelig :) anbefales på det sterkeste

Biola skulle det stå over her...

Bakte den i går. Eg brukte heimelaga eggekrem, la den på toppen av kaka. Stod 1 time og 15 minutt i ovnen, heilt perfekt

Hei. Er dere meningen at vaniljekremen skal bli stiv når kaken er ferdig i ovnen? Har stått over 1 t og er ikke stiv enda.

Nei vaniljekremen vil være flytende når den er varm, men den stivner igjen når kaken er avkjølt :)

Den er kjempegod. Har laget den 2 helger på rad nå med epler fra hagen.
Måtte lage en til nå pga mutter'n elsket den også :-)

Er mer komfortabel med gjærbakst enn kakebakst, men tok i dag en sjanse på å bytte ut min 42 år gamle standard eplekakeoppskrift med denne. DET skulle jeg gjort før.
Laget dobbelt oppskrift m/totalt 10 små (Summerred) epler & 1 pianoboks vaniljekrem på deling. Stekte i forvarmet ovn på rist; rille 2 & 4 i varmluft i 1t 15 min & 165*C. Lot hvile i ettervarme i ca 2t.
Fantastisk resultat. Kunne nok ha stekt ca 10 min. kortere eller brukt mer vaniljekrem pr. kake.
TIPS; Gjør eplene klar i forkant og vend dem gjerne i kanel\(perle)sukker i en boks m\lokk/pose.

Kaken står nå i ovenen, er spent for har nå lest alle kommentarene å d er mange forskillige . Prøver nå å steke den i 60 min å la den kvile litt

Anbefales ikke, stekte kaka i 1 time, og den så helt ferdig ut, men den var veldig kornete og klissete pga vaniljekremen.

Syns du ikke selv det er litt rart at akkurat DIN kake ble så elendig, når de fleste skryter den opp i skyene ? Har vel kanskje litt med din ovn å gjøre ? De fleste har forskjellig ovn og styrke, alt etter hvor godt brukt selve ovnen er. Dessuten er det lov å bruke skjønn og sjekke kaken med jevne mellomrom. I noen ovner går det raskere mens andre behøver mere tid. Jeg venter i dette øyeblikket på at min kake nrxxxxx skal ut av ovnen, regner med at den er like deilig som sist :)

Den var helt fantastisk,,sto en time også lot jeg den sto i ovnen med åpen dør etter den var slått av. Nam nam så nydelig

Suuuuper god kake. For meg som eeeeeeelsker eplekake, men ikke særlig begeistret for eplene e denne kaken helt genial med vaniljekrem. Bakt den flere ganger

Min favoritt eplekake

Jeg lager denne ofte men med dobbel mengde vaniljekrem og mer epler samt 250 gram økologiske rosiner (de som selges på COOP er myke og gode)
Kjøler den skikkelig ned, helst natten over i kjøleskapet etter vanlig nedkjøling ellers blir det noe søl med flytende vaniljekrem.
Hvis noen skulle lure, ja jeg er mann og bruker baking som en del av min mestring av det å være kronisk syk og ikke fungere helt i vanlig arbeidsliv :-)
En kake kan skape mye positivitet både for de som får men ikke minst hos den som lager den.

Har nettopp bakt den til en venninne"s bursdag. Ser veldig flott ut.:) Sukret eplene med kokossukker og la rosinene , som jeg hadde ,i i portvin. Var litt vanskelig med tiden. Stekte den i ca 1 time og 15 min. Tror den blir bra ! Spent på hvordan den smaker..:) Takk for oppskrift.! Fant ikke den gamle jeg pleide å lage.

Min ble superbra men til neste gang har jeg oppi litt vanilje i bunnen og kanskje en dasj kanel tok 55 min i ovn, hadde 4 gjester og vi spiste opp hele kaka!

Hei! Hvor lenge må den stå å kjøle seg ned? Skal lage den etter jobb imorgen og tenkte å hive den i ovnen når gjestene kommer. Vi skal først spise middag. Men kanskje det ikke er nok tid til å bli avkjølt? Den er jo best varm

Ble veldig bra, tusen takk for oppskrifter :-)

Nydelig kaka...ferdig etter 50 min. 10 siste minutter med bakepapir over i min ovn var perfekt :-)

Eventyrlig god nam nam skal i dag slenge oppi noen blåbær rabarbra kan også anbefales

Veldig god kaka! Anbefalles på det sterkeste! :)

Jeg baker egentlig bare når jeg må; til bursdag, jul, og når jeg får min årlige høstcraving på eplekake. De siste ti årene har sistnevnte vært ensbetydende med denne kaken. Anbefales :-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter