Gulrotmuffins med honning

Gulrotmuffins med honning
Ingredienser

150 g smør
3 store ss honning
2 egg
3 ss sukker
1,5 dl melk
0,5 ts muskat
0,5 ts kanel
0,5 ts ingefær
0,5 ts kardemomme
2 ts bakepulver
375 g hvetemel
2 store gulrøtter
1 dl lyse rosiner (sultanarosiner)

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt smør og honning. Pisk egg og sukker sammen med en stålvips. Bland i smørhonningen og melk. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland i. Vend til slutt i revne gulrøtter og rosiner. Ikke rør mer i deigen enn nødvendig for å få alt såvidt blandet.

Fyll deigen i muffinsformer. Bruk muffinsbrett som er godt smurt og strødd, eller ha papirformer i muffinsbrett.

Stekes på rist midt i ovnen ved 180°C i 10-15 min. Avkjøl muffinsene i noen minutter før de forsiktig tas ut av formen.

Tips

Det meste av sukkeret i disse muffinsene er byttet ut med honning. Muffinsene blir ikke så søte, så jeg liker å drysse dem med melis før servering.

Muffinsene kan fryses. Gi dem gjerne et nytt dryss melis rett før servering, slik at de ser ferske og delikate ut.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift