Eplekake med yoghurt, krydder og mandler


Nå som det begynner å blir kaldere ute, får jeg lyst på varm, myk eplekake med kryddersmak! 

Mmmm.... prøv den, du også! 

 

 

Ingredienser:

♥ 250 g smør
♥ 100 g brunt sukker
♥ 150 g sukker
♥ 3 egg
♥ 150 g gresk yoghurt
♥ 1 ts natron
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 250 g hvetemel

Fyll:
♥ 5 epler
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 4 ss mandler

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt, romtemperert smør sammen med brunt og hvitt sukker godt sammen. Tilsett eggene og pisk videre til du får en luftig blanding.

Pisk inn gresk yoghurt.

Bland natron, bakepulver, kanel og vaniljesukker med hvetemelet. Vend dette inn i deigen.

Fordel deigen utover i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. 

Skrell eplene og del dem i båter. Fordel disse pent over deigen. Dryss over kanel, brunt sukker og grovt hakkede mandler.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 55-60 minutter til den er gjennomstekt.

Avkjøl kaken i formen før den forsiktig flyttes over på et kakefat.

 

 

Denne kaken både lukter og smaker nydelig! 

 

 

Server kaken gjerne sammen med en klatt vaniljeis! 

 

 

 Heart 

 


Tips:

♥ Yoghurt i deigen bidrar til at kaken blir veldig saftig. Gresk yoghurt er tykk i konsistensen som gjør at deigen blir nokså fast. Dette er fint fordi du da hindrer at eplebåtene synker til bunns i kaken under stekingen. Jeg anbefaler derfor å ikke bytte ut gresk yoghurt med vanlig yoghurt naturell. 

♥ Kaken er fin å fryse!  

 

 

Nyt, nyt, nyt! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Eplekake med yoghurt, krydder og mandler
Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 100 g brunt sukker
♥ 150 g sukker
♥ 3 egg
♥ 150 g gresk yoghurt
♥ 1 ts natron
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 250 g hvetemel

Fyll:
♥ 5 epler
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 4 ss mandler

Fremgangsmåte

Pisk mykt, romtemperert smør sammen med brunt og hvitt sukker godt sammen. Tilsett eggene og pisk videre til du får en luftig blanding.

Pisk inn gresk yoghurt.

Bland natron, bakepulver, kanel og vaniljesukker med hvetemelet. Vend dette inn i deigen.

Fordel deigen utover i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. 

Skrell eplene og del dem i båter. Fordel disse pent over deigen. Dryss over kanel, brunt sukker og grovt hakkede mandler.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 55-60 minutter til den er gjennomstekt.

Avkjøl kaken i formen før den forsiktig flyttes over på et kakefat.

Tips

♥ Yoghurt i deigen bidrar til at kaken blir veldig saftig. Gresk yoghurt er tykk i konsistensen som gjør at deigen blir nokså fast. Dette er fint fordi du da hindrer at eplebåtene synker til bunns i kaken under stekingen. Jeg anbefaler derfor å ikke bytte ut gresk yoghurt med vanlig yoghurt naturell. 

♥ Kaken er fin å fryse!  

Kakekategori

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift