Mandelmuffins


Hei,

Jeg vet ikke hvordan det er for deg, men for meg har dette året startet i turbotempo. Selv om det er travle dager, har man jo lyst på å lage noe godt ( Wink ), så da er det kjekt med oppskrifter som er raske å lage!

Disse mandelmuffinsene har jeg laget før, se oppskrift på Suksessmuffins. Disse muffinsene er imidlertid også veldig gode uten noen form for krem på - og av og til smaker det best med noe enkelt. 

 


En nybakt mandelmuffins er kjekt som hverdagskake, og nydelig sammen med en kopp varm te. 

 


Oppskriften gir 20 stk.

 

Ingredienser:

Mandelmuffins:

♥ 150 g mandler
♥ 400 g hvetemel
♥ 250 g brunt sukker
♥ 2 ss vaniljesukker (se tips)
♥ 2 ss bakepulver (se tips)
♥ 3 egg
♥ 3 dl melk
♥ 1 dl olje (se tips)

Pynt:
♥ 1 dl mandelflak


Fremgangsmåte:

Mal mandlene. 

Bland de malte mandlene med hvetemel, brunt sukker, vaniljesukker og bakepulver. 

I en annen rørebolle vispes egg, melk og olje lett sammen.

 

 

Ha det flytende i bollen med det tørre og rør rundt for hånd til deigen er jevnt blandet (ikke rør mer enn nødvendig for å deigen godt blandet).

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle med deig.

Dryss på mandelflak.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 170°C i ca. 15 minutter, til de er gjennomstekte. 

 

 

Tips:

♥ Dette er en litt spesiell muffinsdeig (opprinnelig tysk), og det er riktig som det står i oppskriften at det skal være 2 spiseskjeer av både vaniljesukker og bakepulver (ikke teskjeer). Jeg var også litt skeptisk første gangen jeg lagde dem, men resultatet ble veldig bra! 

♥ Pass på at du bruker olje med nøytral smak i mandelmuffinsene, slik som f eks solsikkeolje eller rapsolje (ikke bruk olivenolje eller soyaolje).

♥ Disse mandelmuffinsene er nydelig som de er. Vil du toppe dem med noe, kan du som sagt bruke suksesskrem fra oppskriften her, eller en luftig sjokoladekrem. 

♥ Muffinsene er fine å fryse. 

 

 

Kos deg!  Heart 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Mandelmuffins
Ingredienser

Mandelmuffins:
♥ 150 g mandler
♥ 400 g hvetemel
♥ 250 g brunt sukker
♥ 2 ss vaniljesukker (se tips)
♥ 2 ss bakepulver (se tips)
♥ 3 egg
♥ 3 dl melk
♥ 1 dl olje (se tips)

Pynt:
♥ 1 dl mandelflak

Fremgangsmåte

Mal mandlene. 

Bland de malte mandlene med hvetemel, brunt sukker, vaniljesukker og bakepulver. 

I en annen rørebolle vispes egg, melk og olje lett sammen.

Ha det flytende i bollen med det tørre og rør rundt for hånd til deigen er jevnt blandet (ikke rør mer enn nødvendig for å deigen godt blandet).

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle med deig.

Dryss på mandelflak.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 170°C i ca. 15 minutter, til de er gjennomstekte. 

Tips

♥ Dette er en litt spesiell muffinsdeig (opprinnelig tysk), og det er riktig som det står i oppskriften at det skal være 2 spiseskjeer av både vaniljesukker og bakepulver (ikke teskjeer). Jeg var også litt skeptisk første gangen jeg lagde dem, men resultatet ble veldig bra! 

♥ Pass på at du bruker olje med nøytral smak i mandelmuffinsene, slik som f eks solsikkeolje eller rapsolje (ikke bruk olivenolje eller soyaolje).

♥ Disse mandelmuffinsene er nydelig som de er. Vil du toppe dem med noe, kan du som sagt bruke suksesskrem fra oppskriften her, eller en luftig sjokoladekrem. 

♥ Muffinsene er fine å fryse. 

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift