Sukkerfri banankake med pekannøtter


Her er en liten godsak, som smaker passe søtt uten at det er tilsatt noe raffinert sukker. Søtningen kommer av modne bananer, litt eplejuice og litt honning. 

Liten, deilig banankake til helgen! 

 

 

Ingredienser:

♥ 3 modne bananer
♥ 2 ss eplejuice
♥ 125 g smør
♥ 2 egg
♥ 2 ss flytende honning
♥ 250 g hvetmel
♥ 0,5 ts kanel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 50 g pekannøtter (se tips)

Pynt:
♥ melisdryss (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte:

Mos bananene med en stavmikser til en glatt mos. Bland i eplejuice. Smelt smøret og bland i dette også. Visp sammen eggene og tilsett dette også sammen med flytende honning.

Sikt hvetemelet med kanel og bakepulver. Vend dette forsiktig inn i deigen med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet. 

Hakk pekannøtter grovt og vend inn til slutt.

Ha deigen i en liten brødform (som rommer 1 liter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter, til kaken er gjennomstekt.

Hvelv kaken ut av formen. Sikt melis over kaken (hvis du ikke er så nøye på om kaken er heeeelt sukkerfri.... Wink  ).

 

 

Enkel og god kake, for deg som liker at kaker ikke er så veldig søte.

 

 


Tips:

♥ Det er veldig viktig for smaken på kaken at du bruker skikkelig godt modne og søte bananer. 

♥ Pekannøtter kan såklart sløyfes hvis du vil ha nøttefri kake. Pekannøtter kan dessuten fint byttes ut med valnøtter. 

♥ Du kan drysse sukrinmelis på toppen av kaken hvis du vil unngå vanlig melis.

♥ Denne banankaken er fin å fryse. 

 

 

God helg, folkens!  ♥ 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sukkerfri banankake med pekannøtter
Ingredienser

♥ 3 modne bananer
♥ 2 ss eplejuice
♥ 125 g smør
♥ 2 egg
♥ 2 ss flytende honning
♥ 250 g hvetmel
♥ 0,5 ts kanel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 50 g pekannøtter (se tips)

Pynt:
♥ melisdryss (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Mos bananene med en stavmikser til en glatt mos. Bland i eplejuice. Smelt smøret og bland i dette også. Visp sammen eggene og tilsett dette også sammen med flytende honning.

Sikt hvetemelet med kanel og bakepulver. Vend dette forsiktig inn i deigen med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet. 

Hakk pekannøtter grovt og vend inn til slutt.

Ha deigen i en liten brødform (som rommer 1 liter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter, til kaken er gjennomstekt.

Hvelv kaken ut av formen. Sikt melis over kaken (hvis du ikke er så nøye på at kaken er heeeelt sukkerfri..).

Tips

♥ Det er veldig viktig for smaken på kaken at du bruker skikkelig godt modne og søte bananer. 

♥ Pekannøtter kan såklart sløyfes hvis du vil ha nøttefri kake. Pekannøtter kan fint byttes ut med valnøtter. 

♥ Du kan drysse sukrinmelis på toppen av kaken hvis du vil unngå vanlig melis.

♥ Denne banankaken er fin å fryse. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift