Vaniljesausboller

21.01.2019


I denne kulden smaker det ekstra godt med varm gjærbakst!

 

 

En leser tipset meg om å tilsette vaniljesaus i gjærdeigen. Det ble kjempegode, myke hveteboller med ekstra god vaniljesmak!

 

 

Oppskriften gir ca. 20 stk.

 

 


Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 5 dl vaniljesaus (se tips)
♥ 50 g gjær
♥ 2 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1 kg hvetemel

Pensling:
♥ 1 egg

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele. Bland inn vaniljesausen. Varm opp blandingen forsiktig til den er lunken (fingervarm).

Smuldre gjæren i en bolle og tilsett vaniljesmøret. Løs opp gjæren i dette. Tilsett sammenpiskede egg, sukker og vaniljesukker. 

Ha deretter i hvetemelet. Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter. Hev deigen i 1 time.

Trill ut runde boller som legges på to bakepapirdekkede stekeplater. (Jeg brukte 100 g deig per bolle og fikk da 21 stk.)

Etterhev bollene i 45 minutter.

Pensle over bollene med sammenvispet egg.

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

 

 

Vaniljebollene smaker ekstra nydelig mens de fortsatt er varme.

 

 

Hvem liker vel ikke nybakte hveteboller med vaniljesmak...? Yum  

 

 


Tips:

♥ Jeg bruker her ferdigkjøpt vaniljesaus (fra Tine). Hjemmelaget vaniljesaus kan sikkert også brukes. 

♥ Hvis du er glad i rosiner, er det ikke noe i veien for å kna inn 1-2 dl rosiner i deigen. Jeg ville da ha redusert sukkermengden til 1,5 dl. 

♥ Vaniljesausbollene er fine å fryse! 

♥ Jeg har tidligere laget både Vaniljesausvafler og Vaniljesauskake i flere varianter.

 

 

Kos deg!  Heart  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Vaniljesausboller

Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 5 dl vaniljesaus (se tips)
♥ 50 g gjær
♥ 2 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1 kg hvetemel

Pensling:
♥ 1 egg

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Bland inn vaniljesausen. Varm opp blandingen forsiktig til den er lunken (fingervarm).

Smuldre gjæren i en bolle og tilsett vaniljesmøret. Løs opp gjæren i dette. Tilsett sammenpiskede egg, sukker og vaniljesukker. 

Ha deretter i hvetemelet. Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter. Hev deigen i 1 time.

Trill ut runde boller som legges på to bakepapirdekkede stekeplater. (Jeg brukte 100 g deig per bolle og fikk da 21 stk.)

Etterhev bollene i 45 minutter.

Pensle over bollene med sammenvispet egg.

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

Tips

♥ Jeg bruker her ferdigkjøpt vaniljesaus (fra Tine). Hjemmelaget vaniljesaus kan sikkert også brukes. 

♥ Hvis du er glad i rosiner, er det ikke noe i veien for å kna inn 1-2 dl rosiner i deigen. Jeg ville da ha redusert sukkermengden til 1,5 dl. 

♥ Vaniljesausbollene er fine å fryse! 

♥ Jeg har tidligere laget både Vaniljesausvafler og Vaniljesauskake i flere varianter.

21.01.2019
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Hei, er det mulig å sløyfe eggene i oppskriften? Har en med allergi som elsker boller! Og det finnes jo mange kakeoppskrifter som ikke har egg i seg.

Hei. :) Går det greit å bruke tørrgjær? :)

Jeg vil la deigen stå over natten. Hvor mye gjær trenger jeg da?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet