Vaniljesausboller

Vaniljesausboller

21.01.2019


I denne kulden smaker det ekstra godt med varm gjærbakst!

 

 

En leser tipset meg om å tilsette vaniljesaus i gjærdeigen. Det ble kjempegode, myke hveteboller med ekstra god vaniljesmak!

 

 

Oppskriften gir ca. 20 stk.

 

 


Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 5 dl vaniljesaus (se tips)
♥ 50 g gjær
♥ 2 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1 kg hvetemel

Pensling:
♥ 1 egg

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele. Bland inn vaniljesausen. Varm opp blandingen forsiktig til den er lunken (fingervarm).

Smuldre gjæren i en bolle og tilsett vaniljesmøret. Løs opp gjæren i dette. Tilsett sammenpiskede egg, sukker og vaniljesukker. 

Ha deretter i hvetemelet. Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter. Hev deigen i 1 time.

Trill ut runde boller som legges på to bakepapirdekkede stekeplater. (Jeg brukte 100 g deig per bolle og fikk da 21 stk.)

Etterhev bollene i 45 minutter.

Pensle over bollene med sammenvispet egg.

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

 

 

Vaniljebollene smaker ekstra nydelig mens de fortsatt er varme.

 

 

Hvem liker vel ikke nybakte hveteboller med vaniljesmak...? Yum  

 

 


Tips:

♥ Jeg bruker her ferdigkjøpt vaniljesaus (fra Tine). Hjemmelaget vaniljesaus kan sikkert også brukes. 

♥ Hvis du er glad i rosiner, er det ikke noe i veien for å kna inn 1-2 dl rosiner i deigen. Jeg ville da ha redusert sukkermengden til 1,5 dl. 

♥ Vaniljesausbollene er fine å fryse! 

♥ Jeg har tidligere laget både Vaniljesausvafler og Vaniljesauskake i flere varianter.

 

 

Kos deg!  Heart  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Vaniljesausboller

Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 5 dl vaniljesaus (se tips)
♥ 50 g gjær
♥ 2 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1 kg hvetemel

Pensling:
♥ 1 egg

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Bland inn vaniljesausen. Varm opp blandingen forsiktig til den er lunken (fingervarm).

Smuldre gjæren i en bolle og tilsett vaniljesmøret. Løs opp gjæren i dette. Tilsett sammenpiskede egg, sukker og vaniljesukker. 

Ha deretter i hvetemelet. Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter. Hev deigen i 1 time.

Trill ut runde boller som legges på to bakepapirdekkede stekeplater. (Jeg brukte 100 g deig per bolle og fikk da 21 stk.)

Etterhev bollene i 45 minutter.

Pensle over bollene med sammenvispet egg.

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

Tips

♥ Jeg bruker her ferdigkjøpt vaniljesaus (fra Tine). Hjemmelaget vaniljesaus kan sikkert også brukes. 

♥ Hvis du er glad i rosiner, er det ikke noe i veien for å kna inn 1-2 dl rosiner i deigen. Jeg ville da ha redusert sukkermengden til 1,5 dl. 

♥ Vaniljesausbollene er fine å fryse! 

♥ Jeg har tidligere laget både Vaniljesausvafler og Vaniljesauskake i flere varianter.

21.01.2019
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

6 kommentarer

Hei, er det mulig å sløyfe eggene i oppskriften? Har en med allergi som elsker boller! Og det finnes jo mange kakeoppskrifter som ikke har egg i seg.

Hei, ja tror det bør gå greit å droppe eggene. Du kan eventuelt da også redusere litt på melmengden. Men sjekk om vedkommende tåler vaniljesaus. Hvis ikke, ville jeg heller satset på en anne gjærdeigtype. Finnes flere gode bolleoppskrifter uten egg her på Det søte liv :-)

Hei. :) Går det greit å bruke tørrgjær? :)

Hei, ja det går som regel alltid fint å bytte ut 50 g fersk gjær med 1 pakke tørrgjær. :-)

Jeg vil la deigen stå over natten. Hvor mye gjær trenger jeg da?

Hvis du vil kaldheve deigen over natten, bør du halvere gjærmengden.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter