Eplekaken til Phyllis

Eplekaken til Phyllis

11.09.2008
Eplekaken til Phyllis

Ingredienser

5 epler
5 ss fin sammalt hvete
5 ss brunt sukker
2 ts kanel
5 ss vann

På toppen:
5 ss hvetekim
5 ss brunt sukker
50 g skåldede mandler
50 g kaldt smør

Fremgangsmåte

Rens eplene og del dem i skiver. Bland epleskivene med fin sammalt hvetemel, brunt sukker, kanel og vann i en ildfast form (ca 24 cm i diameter).

Dryss over hvetekim, brunt sukker og hakkede, skåldede mandler.

Ta frem en pakke med kjøleskapskaldt smør og høvle skiver med en ostehøvel, slik at du får ca 50 gram smør. Fordel smørskivene på toppen av kaken.

Stekes midt i ovnen ved 150°C i 45 min. Serveres varm og nystekt, gjerne med vaniljeis.

Tips

Merk deg at hvetekim er noe helt annet enn hvetekli;-)

11.09.2008
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter