
4 epler
20 svisker
4 ss brunt sukker
1 appelsin
1 ts kanel
Smuledeig:
100 g hvetemel
100 g brunt sukker
100 g smør
50 g mandler
Skrell eplene og del i skiver. Skjær sviskene i biter. Bland sviskene og sukkeret med epleskivene og ha dette i en ildfast form (24 cm i diameter). Press saften av appelsinen og hell over. Dryss over kanel.
Til smuledeigen has mel, sukker og smør i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Bland med hakkede mandler.
Fordel smuledeigen over frukten i formen. Stekes midt i ovnen ved 180°C i 35 min til kaken er gylden.
Serveres nystekt med vaniljesaus.
Ikke sløyf appelsinsaften. Den trekker inn i sviskene under stekingen og gjør dem myke og gode.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4339 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 937
Brukere i dag: 24138
Brukere siste 7 dager: 128100
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar