Selmas lyxiga äppelkaka

Selmas lyxiga äppelkaka
Ingredienser

4 store epler (se tips)

Marinade:
3 ss hvit rom
1 dl rosiner
1 ss kanel

Kakedeig:
200 g smør
2 dl sukker
3 egg
3,5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver

Pynt:
0,5 dl mandelflarn

Fremgangsmåte

Bland rom, rosiner og kanel til marinaden i en bakebolle. Rens eplene og del dem i kløfter (ca 10 båter per eple). Vend eplebåtene i marinaden slik at de blir godt dekket. La eplene stå i marinaden mens du lager kakedeigen.

Til kakedeigen piskes mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt mel og bakepulver og vend inn i deigen.

Smør en rund form (26 cm i diameter) og ha bakepapir i bunnen. Fordel halvparten av kakedeigen i bunnen av formen. Legg så på marinaden og eplebåtene i et vakkert mønster. Fordel resten av deigen over eplene. Strø over mandelflarn.

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 1 time (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken litt i formen før den forsiktig tas ut og settes på et fat.

Tips

Du kan selvsagt bruke alle slags epler til denne kaken, men i originaloppskrifter heter det altså at man skal bruke Gravenstein.

"Selmas lyxiga äppelkaka" smaker best servert lunken sammen med lettpisket krem eller kald vaniljesaus.

Se også "Eplekake med rom og rosiner".

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift