Eplemuffins

Eplemuffins

24.03.2007


KJEMPESAFTIGE er disse nydelige muffinsene! Og deilig, deilig smak har de også!

Eplemuffins er lettvinte å lage og er superpopulære hele året!

Oppskriften gir ca 14 stk.

Eplemuffins

Ingredienser

125 g smør
2 dl sukker
2 store egg
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
4,5 dl hvetemel
1,5 dl melk

Pynt:
2 store epler
kanel
perlesukker

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Bland dette i deigen vekselsvis med melken.

Sett papirformer i muffinsbrett (se tips). Fordel deigen i formene til de er ca 2/3 fulle. Skrell og rens eplene og del dem i båter. Trykk noen eplebåter ned i hver muffins og strø over med kanel og perlesukker.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 225°C i ca 15 min. Avkjøl i noen minutter før de forsiktig hvelves ut av muffinsbrettet.

Tips

Muffinsene får finest fasong om du bruker muffinsbrett. Da kan du også lage store, fulle muffins slik som på bildet. Har du ikke muffinsbrett, bør du bruke doble papirformer og ikke fylle formene mer en 1/2 fulle. Du vil da få flere muffins med mindre størrelse, som trenger noe kortere steketid.

"Eplemuffins" er kjempefine å fryse.

Se også "Eplemuffins med rømme" og "Muffins med eplebiter".

24.03.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

6 kommentarer

hvor mange eplemuffins blir det??

Oppskriften gir 14 stk. Det står i innledningsteksten til oppskriften, som du ser om du går inn via arkivet (jeg har ikke rukket å kopiere over teksten enda).

Jeg brukte vanlige muffinsformer (ikke store), og fikk 22 stk.

Kan man bruke vann I stedet for melk?

Hvor mye kalorier er d i muffinsene

Hei! Har du testet denne oppskriften (evt ganger opp noen ganger) til hel kake? Hvor lenge stekte du? :-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter