Ostekake til påske

Ostekake er alltid deilig - her laget med kremost med smak av mandarin og ananas.

Gult gelélokk passer ekstra bra til påske!

Ostekake til påske
Ingredienser

Bunn:
250 g søt havrekjeks
100 g smør

Ostefromasj:
1 pk sitrongelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
250 g kremost mandarin/ananas (se tips)
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Gelèlokk:
1 pk sitrongelépulver
2,5 dl vann

Pynt:
påskeegg

Fremgangsmåte

Knus kjeksen og bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Bland inn den avkjølte, flytende geléen. Pisk kremfløten stiv og vend inn til slutt.

Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer, eller over natten).

Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende. Hell den så forsiktig over kaken i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Pynt etter ønske.

Tips

250 g kremost mandarin/ananas tilsvarer 2 pk fra Tine. Du kan også bruke vanlig kremost naturell. 

Bruk elektrisk mikser når du blander fyllet, slik at blandingen blir helt jevn.

Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geléen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.

Det er min erfaring at kjeksbunnen kan sitte litt fast i fatet når kaken kommer rett fra kjøleskapet, så jeg pleier å la kaken stå i romtemperatur en liten stund før servering. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.

Kaken er holdbar i kjøleskapet!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

8 kommentarer

Ikke nødvendig med noen kakebunn som hører til forma. Når ostekaka skal ut av den runde forma, tar jeg varmt vann til hjelp. Jeg fyller oppvaskkummen med "kokende" vann (varmeste fra krana). Deretter tar jeg kakeforma ut av kjøleskapet og holder forma - nesten opp til kanten - noen sekunder nedi det varme vannet. Så tar jeg den opp, løsner ringen, og skyver kake med formbunnen opp gjennom ringen. Slipp ringen oppi vaskekummen og ta en litt stor brødkniv og før den inn under kaka. Fordi ostekakebunnen også er blitt litt myk, kan du ved hjelp av kniven la kaka skli over på et fat som er satt fram på forhånd. Til sist tar du en kniv og tørker av siden på ostekaka (bruk en ren klut til å tørke av kniven noen ganger) slik at den litt smelta ostemassa på sidene blir fjernet. Jeg synes kaka blir liksom topp delikat på fat på denne måten.

Takk for tipset, Anny! Høres ut som du har funnet din egen tek her - veldig bra :-) Selv synes jeg det er lettest å ikke bruke bunnen av kakeformen, og da slipper man også å flytte på den ferdige kaken.

Nydelig ostekake som rekk til mange personar. Eg har lyst å anbefale oreokjeks til bunn. 2 pakker oreokjeks og 75 gr smør. Synes ofte søt havrekjeks til syrlege ostekaker blir for mektig. Men smak og behag her! Fekk iallefall mykje skryt av kaka med oreobunn😃
God påske og takk for masse flotte og gode oppskrifter!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift