Ostekake til påske

Ostekake til påske

27.03.2007
Ostekake til påske

Ingredienser

Bunn:
225 g søt havrekjeks (f.eks. 3/4 pk Bixit)
100 g smør

Fyll:
1 pk sitrongelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
250 g kremost mandarin/ananas
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Pynt:
1 pk sitrongelépulver
2,5 dl vann
druer eller annen frukt

Fremgangsmåte

Knus kjeksen i en morter eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende. Hell den så forsiktig over kaken i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet. Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Pynt etter ønske.

Tips

250 g kremost mandarin/ananas tilsvarer 2 pk fra Tine. Du kan også bruke kremost med nøytral smak.

Bruk elektrisk mikser når du blander fyllet, slik at blandingen blir helt jevn.

Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geléen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.

Det er min erfaring at kjeksbunnen kan sitte litt fast i fatet når kaken kommer rett fra kjøleskapet, så jeg pleier å la kaken stå i romtemperatur en liten stund før servering. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.

Kaken er holdbar i kjøleskapet!

27.03.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

5 kommentarer

Sett kakeringen direkte på et fat?? Altså uten kakering bunnen?

Ja riktig, da slipper du å flytte på den ferdige kaken:)

Ikke nødvendig med noen kakebunn som hører til forma. Når ostekaka skal ut av den runde forma, tar jeg varmt vann til hjelp. Jeg fyller oppvaskkummen med "kokende" vann (varmeste fra krana). Deretter tar jeg kakeforma ut av kjøleskapet og holder forma - nesten opp til kanten - noen sekunder nedi det varme vannet. Så tar jeg den opp, løsner ringen, og skyver kake med formbunnen opp gjennom ringen. Slipp ringen oppi vaskekummen og ta en litt stor brødkniv og før den inn under kaka. Fordi ostekakebunnen også er blitt litt myk, kan du ved hjelp av kniven la kaka skli over på et fat som er satt fram på forhånd. Til sist tar du en kniv og tørker av siden på ostekaka (bruk en ren klut til å tørke av kniven noen ganger) slik at den litt smelta ostemassa på sidene blir fjernet. Jeg synes kaka blir liksom topp delikat på fat på denne måten.

Takk for tipset, Anny! Høres ut som du har funnet din egen tek her - veldig bra :-) Selv synes jeg det er lettest å ikke bruke bunnen av kakeformen, og da slipper man også å flytte på den ferdige kaken.

Går det an å fryse kake??

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter