Bymisjonsvafler


Oppskriften på disse nydelige vaflene kommer fra "Kafe Magdalena", Bymisjonen i Bergen - hvor du finner både husrom og hjerterom.

Oppskriften er stor og gir ca 30 plater med sjeldent gode vafler!

Bymisjonsvafler
Ingredienser

5 store egg
175 g sukker
200 g smør
1 liter helmelk
1 liter kulturmelk
1 ts natron
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
16 dl hvetemel

Til steking:
smør eller formspray

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor rørebolle. Bland inn smeltet smør og melken. Rør deretter inn de tørre ingrediensene. Bruk helst en stålvisp, slik at alle klumper fjernes raskt. La deigen stå og svelle i 30 min.

Stek vafler i smurt vaffeljern på middels varme. Hos bymisjonen sies det at "hjertene må ikke bråstekes, men få den tiden de trenger for å få sin gylne og runde form".

Tips

Oppskriften er hentet fra boken "Gi oss i dag" (J.M. Stenersens forlag, 2006). I boken er vaflene kalt "Magdalenas vafler". Boken er en samling bakeoppskrifter med bidrag fra kjente bakere og konditorier over hele landet. Du finner 5 kakeoppskrifter fra detsoteliv.no i boken. Inntektene fra boksalget går til Kirkens Bymisjon.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift