Fikenkake med kanel

Fikenkake med kanel

20.12.2006
Fikenkake med kanel

Ingredienser

125 g smør
1,5 dl brunt sukker
1 dl mørk sirup
2 store egg
1 ts bakepulver
1 ts kanel
4 dl hvetemel
200 g tørkede fiken

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør sammen med brunt sukker og sirup. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen mel, bakepulver og kanel og bland inn i deigen. Del fikene opp i strimler og tilsett deigen (spar et par strimler til pynt oppå kaken).

Ha deigen i en godt smurt brødform (1 liter) som har bakepapir i bunnen. Legg noen fikenstrimler på toppen av deigen til pynt.

Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 160°C i 50-60 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken litt i formen før den forsiktig hvelves ut av formen og avkjøles helt.

Tips

Dersom fikenene er veldig tørre, lønner det seg å la dem ligge en stund i kokende vann før de deles opp og has i deigen.

"Fikenkake med kanel" egner seg godt til frysing.

20.12.2006
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter