Brukere online: 3986
Brukere i dag: 43515
Brukere siste 7 dager: 231883
250 g smør
2 dl brunt sukker
1 dl lys sirup
4 egg
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts ingefær
5 dl hvetemel
Pynt:
melisdryss
Pisk mykt smør sammen med brunt sukker og sirup. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland inn i deigen.
Ha deigen i en godt smurt og strødd formkakeform som rommer 1,5 til 2 liter.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 50 min (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i noen minutter i formen før du forsiktig hvelver den ut av formen.
Sikt over litt melis til pynt før servering.
"Kanel- og ingefærkake" egner seg godt til frysing. Gi den tinte kaken et ekstra lite melisdryss, og den ser som nylaget ut!
Se også oppskrift på "Kanel- og ingefærkake i langpanne".
Skriv ny kommentar