Fikenmarmelade med gløgg og pære


Har du fiken og gløgg igjen etter julen? 

Da bør du lage denne nyyydelige marmeladen, som er perfekt å servere til ost!

 

 

Aller helst juleosten Edamer synes nå jeg, men den går i grunnen godt sammen med hvilken som helst annen ost også!

 

Det er lov å holde på de deilige julesmakene en stund til  Yum

 

Ingredienser:

♥ 250 g tørkede fiken
- -
♥ 3 dl gløgg (se tips)
♥ 1 dl vann (se tips)
♥ 1/2 sitron
♥ 1 pære

 

Fremgangsmåte:

La fiken ligge i bløt i vann, gjerne i et par timer. Rens dem ved å klipp av de korte, harde stilkene.

Skjær eller klipp opp fikenene i mindre biter og ha i en tykkbunnet kjele. Tilsett gløgg, vann og saften av en halv sitron.

La det hele småkoke uten lokk i ca 10 min. Rens og del pæren opp i små biter og ha oppi kjelen.

Småkok marmeladen videre sammen med pærebitene i ca 10 til, eller til du synes at marmeladen er passe tykk (den stivner litt etter at den har blitt avkjølt, se tips). Rør innimellom og pass på at blandingen ikke svir seg.

Ha marmeladen i et rent glass eller serveringskrukke. Avkjøl i romtemperatur.


 

Tips:

♥ Bruk ublandet gløgg til denne marmeladen. Det holder altså med 1 dl vann til 3 dl ublandet gløgg rett fra flasken.

 

 

♥ Det er en smaksak hvor tykk man liker marmeladen. Personlig synes jeg den ikke bør være altfor tykk, men heller littegrann flytende når man har den over osten. Tilpass koketiden alt ettersom hvor tykk du vil ha din marmelade, men husk som sagt at den vil bli enda litt tykkere etter at den er avkjølt.

♥ Fikenmarmeladen smaker best romtemperert sammen med ost.

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Fikenmarmelade med gløgg og pære
Ingredienser

250 g tørkede fiken
- -
3 dl gløgg (se tips)
1 dl vann (se tips)
1/2 sitron
1 pære

Fremgangsmåte

La fiken ligge i bløt i vann, gjerne i et par timer. Rens dem ved å klipp av de korte, harde stilkene.

Skjær eller klipp opp fikenene i mindre biter og ha i en tykkbunnet kjele. Tilsett gløgg, vann og saften av en halv sitron.

La det hele småkoke uten lokk i ca 10 min. Rens og del pæren opp i små biter og ha oppi kjelen. Småkok videre i ca 10 til, eller til du synes at marmeladen er passe tykk (den stivner litt etter at den har blitt avkjølt, se tips). Rør innimellom og pass på at blandingen ikke svir seg.

Ha marmeladen i et rent glass eller serveringskrukke. Avkjøl i romtemperatur.

Tips

Bruk ublandet gløgg til denne marmeladen. Det holder altså med 1 dl vann til 3 dl ublandet gløgg.

Det er en smaksak hvor tykk man liker marmeladen. Personlig synes jeg den ikke bør være altfor tykk, men heller littegrann flytende når man har den over osten. Tilpass koketiden alt ettersom hvor tykk du vil ha din marmelade, men husk som sagt at den vil bli enda litt tykkere etter at den er avkjølt.

Fikenmarmeladen smaker best romtemperert sammen med ost.

6 kommentarer

Hei,
Dette var ein flott ide,! Er veldig glad i fikensylte på ost og denne hjemmelaga var veldig god.
Jeg liker ikke store biter i sylte så den fikk en kort omgang med stavmixer.
Skulle laget den før jul - flott presang - men neste jul :)
Kjempegod !

Som svar på av Aud (ikke bekreftet)

Ja, lurt å bruke stavmikser hvis man liker helt jevnt syltetøy. Takk for tipset, Aud. Glad du likte oppskriften :-) Du bør teste de andre variantene av fikenmarmelade her på Det søte liv også!

Marmeladen holder seg god lenge i kjøleskapet, Aud. Hvis du synes den tykner av å stå, er det bare å tynne den ut med et par spiseskjeer kokende vann.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift