Flytende, lys sjokoladekake

Flytende, lys sjokoladekake

26.06.2008
Flytende, lys sjokoladekake

Ingredienser

200 g smør
200 g lys kokesjokolade
4 egg
2,5 dl sukker
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Smelt smør i en kjele. Ta kjelen av platen og ha i oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend i sjokoladesmøret. Sikt deretter i mel og bakepulver. Bland deigen sammen.

Smør en ildfast form (15x25 cm som på bildet eller bruk en form som er 20x20 cm). Hell i deigen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 10-15 min. Kaken skal ha fått fast skorpe, men være flytende inni.

Serveres varm med vaniljeis.

Tips

Kaken stivner til etter hvert hvis kaken oppbevares i kjøleskapet, og den flytende kjernen blir i stedet til en klissete masse. Kaken er god da også! Hvis du vil ha kaken flytende igjen, er det bare å varme den opp igjen i ovnen eller i mikro.

Se også oppskrift på "Flytende sjokoladekake", som lages med mørk sjokolade. Se også den berømte porsjonskaken "Sjokoladefondant".

26.06.2008
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

7 kommentarer

Dette her er tidenes sjokoladedrøm! Tusen takk for oppskrift. Jeg serverte den med is og oppvarmet skogsbærblanding, himmelsk!

Så bra du også liker kaken, Vilde:) Skikkelig mums, ikke sant? Høres godt ut med is og varme bær til! Takk for tilbakemeldingen.

kaken står i ovnen nå <3 gleder meg masse!<3

Går det an å bytte ut lys kokesjokolade med mørk kokesjokolade?:))

Går det an å lage deiga t.d 1 dag i forkant før kaka skal steikast?

Wow. My favorite

Utrolig god, denne skal lages oftere <3

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter