Focaccia pizza (stekt i airfryer)

Annonse: Cosori.no

Focaccia er alltid populært, enten den lages helt klassisk med olivenolje, urter og flaksalt, eller har mer avansert topping. Her har jeg laget en focaccia som jeg har toppet med tomatsaus og ost, og som smaker som pizza! En favoritt hos store og små!

Du kan gjerne supplere med oliven, rødløk og hva enn du måtte like. Og det er selvfølgelig heller ikke noe i veien for å legge på for eksempel pepperoni dersom du ikke ønsker at din Focaccia pizza er vegetar.

 

 

Denne oppskriften gir en focaccia som passer perfekt i Cosori Dual Blaze airfryer, og steketiden er kun 20 minutter. Det at porsjonen ikke er for stor og at steketiden er så kort, gjør at du kan bake focaccia oftere, og hver gang sette den frem helt nystekt på bordet. 😊

 

 

Ingredienser:

Gjærdeig:

♥ 300 g hvetemel
♥ 0,5 ts tørrgjær
♥ 0,5 ts sukker
♥ 0,5 ts salt
♥ 2 dl lunkent vann
♥ 2 ss olivenolje

Pizzatopping:
♥ 1 - 2 ss olivenolje
♥ 1 dl tomatsaus (se tips)
♥ 1 ts tørket basilikum
♥ 1 ts tørket timian
♥ 1 ts tørket oregano
♥ 1 ts flaksalt
♥ 200 g revet ost (se tips)
♥ 10 -12 små tomater

Pynt:
♥ fersk basilikum
 

Fremgangsmåte:

Gjærdeig:

Bland hvetemel, tørrgjær, sukker og salt i en bolle. Tilsett lunkent vann og 1 ss olivenolje. Elt deigen i ca. 10 minutter, så den blir god og smidig (jeg bruker kjøkkenmaskin med eltekrok).

Ha 1 ss olivenolje i en bolle og legg den ferdigeltede deigen oppi. Rull deigen rundt et par ganger i bollen slik at hele utsiden blir smurt med olje.

Dekk til bollen og la deigen heve lunt i 1 time.

 

 

Tilbereding:

Legg bakepapir i kurven på airfryeren.

Hvelv deigen opp i kurven.

 

 

Ha litt olivenolje på hendene og press deigen jevnt utover.

 

 

Etterhev i 45 minutter.

Ha litt olivenolje over den hevede deigen. Bruk fingrene til å lage noen dype groper i deigen som oljen kan renne ned i (vær forsiktig slik at mest mulig av luften i deigen bevares).

 

 

Topping og steking:

Bland tomatsaus med tørkede urter og salt.

 

 

Fordel halvparten av tomatsausen over deigen.

 

 

Stek focacciaen i airfryeren ved 205°C i 5 minutter.

Riv imens osten (med mindre du har kjøpt ferdigrevet, se tips) og del tomatene på midten.

Ta kurven med den halvstekte focacciaen ut av airfryeren.

 

 

Smør på resten av tomatsausen.

Dryss over revet ost og legg halve, små tomater oppå osten (og eventuelt annen topping du har lyst på).

 

 

Stek focacciaen videre i airfryeren, nå ved 170°C i 15 minutter.

Åpne airfryeren og la focacciaen avkjøles i noen minutter.

 

 

Løft den stekte focacciaen ut av kurven ved å ta tak i bakepapiret.

 

 

Legg på noen blader fersk basilikum som pynt.

 

 

Avkjøl focacciaen i noen minutter til før du skjærer den i firkanter.

 

 

Å, det lukter helt fantastisk godt av nystekt Focaccia pizza!

 

 

Helt genialt å steke focaccia i airfryer!  😃

 

 

 

Focaccia pizza er populært hos store og små!

 

 

Tips:

♥ Bruk extra virgin olivenolje av god kvalitet.

♥ Som tomatsaus har jeg brukt italiensk passata (ferdig tomatsaus som kjøpes flaske). Du kan alternativt lage tomatsausen selv ved å bruke hermetiske tomater som kjøres sammen i en food processor og så siles.

 

 

♥ Bruk gjerne ost med litt ekstra god smak og som har gode smelteegenskaper. Jeg brukte her ferdigrevet ost (100 g mozzarella og 100 g cheddar).

 

 

♥ Du kan som nevnt innledningsvis variere toppingen etter ønske og supplere tomatsaus, ost og tomater med det du liker. Og dersom du på den annen side vil lage helt enkelt focacciabrød, topper du deigen kun med olivenolje, litt tørkede urter og flaksalt. Følg ellers oppskriften som angitt.

♥ Det fine med denne lille porsjonen er at du neppe får du særlig til overs. 😊  Skulle det likevel skje, kan du oppbevare restene innpakket i plast i kjøleskapet, og de kan også fryses. Varm gjerne opp bitene igjen i airfryeren i noen minutter før servering!

♥ Du finner alle innleggene der jeg har brukt airfryer samlet i en egen kategori HER.

 

 

Jeg er utrolig fornøyd med Cosori airfryer, og har både modellen som heter Cosori Dual Blaze og den som heter Cosori Premium. Sistnevnte ble nylig kåret til «Årets kjøkkenprodukt 2022/2023» av Elektronikkbransjen og fikk anerkjennelsen «Best i test 2022» av Tekguide.no

Cosori Dual Blaze er litt større enn Cosori Premium, og har varmeelementer også under kurven, som gir ekstra jevn steking. Jeg brukte Cosori Dual Blaze da jeg lagde denne focacciaen.

RABATTER I FORBINDELSE MED BLACK WEEK

Du får kjøpt Cosori airfryere på nettsiden til Cosori.no, hvor det nå er masse rabatter i forbindelse med Black Week, og de kan også kjøpes i flere kjøkkenutstyrsbutikker og elektroforhandlere, slik som for eksempel Kitch'n, Tilbords og Elkjøp.

Følg også med på Det søte liv's Instagram og Facebook hvor i dag vil komme en konkurranse der jeg deler ut 2 gratis Cosori Dual Blaze airfryere til to heldige vinnere!


 

Jeg er veldig sikker på at du kommer til å bli fornøyd med denne oppskriften på Focaccia pizza stekt i airfryer!  😉


God fornøyelse!

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Focaccia pizza (stekt i airfryer)
Ingredienser

Gjærdeig:
♥ 300 g hvetemel
♥ 0,5 ts tørrgjær
♥ 0,5 ts sukker
♥ 0,5 ts salt
♥ 2 dl lunkent vann
♥ 2 ss olivenolje

Pizzatopping:
♥ 1 - 2 ss olivenolje
♥ 1 dl tomatsaus (se tips)
♥ 1 ts tørket basilikum
♥ 1 ts tørket timian
♥ 1 ts tørket oregano
♥ 1 ts flaksalt
♥ 200 g revet ost (se tips)
♥ 10 -12 små tomater

Pynt:
♥ fersk basilikum

Fremgangsmåte

Gjærdeig:
Bland hvetemel, tørrgjær, sukker og salt i en bolle. Tilsett lunkent vann og 1 ss olivenolje. Elt deigen i ca. 10 minutter, så den blir god og smidig (jeg bruker kjøkkenmaskin med eltekrok).

Ha 1 ss olivenolje i en bolle og legg den ferdigeltede deigen oppi. Rull deigen rundt et par ganger i bollen slik at hele utsiden blir smurt med olje.

Dekk til bollen og la deigen heve lunt i 1 time.

Tilbereding:
Legg bakepapir i kurven på airfryeren. Hvelv deigen opp i kurven. Ha litt olivenolje på hendene og press deigen jevnt utover.

Etterhev i 45 minutter.

Ha litt olivenolje over den hevede deigen. Bruk fingrene til å lage noen dype groper i deigen som oljen kan renne ned i (vær forsiktig slik at mest mulig av luften i deigen bevares).

Topping og steking:
Bland tomatsaus med tørkede urter og salt. Fordel halvparten av tomatsausen over deigen.

Stek focacciaen i airfryeren ved 205°C i 5 minutter.

Riv imens osten (med mindre du har kjøpt ferdigrevet, se tips) og del tomatene på midten.

Ta kurven med den halvstekte focacciaen ut av airfryeren. Smør på resten av tomatsausen. Dryss over revet ost og legg halve, små tomater oppå osten (og eventuelt annen topping du har lyst på).

Stek focacciaen videre i airfryeren, nå ved 170°C i 15 minutter.

Åpne airfryeren og la focacciaen avkjøles i noen minutter. 

Løft den stekte focacciaen ut av kurven ved å ta tak i bakepapiret. Legg på noen blader fersk basilikum som pynt.

Avkjøl focacciaen i noen minutter til før du skjærer den i firkanter.

Tips

♥ Bruk extra virgin olivenolje av god kvalitet.

♥ Som tomatsaus har jeg brukt italiensk passata (ferdig tomatsaus som kjøpes flaske). Du kan alternativt lage tomatsausen selv ved å bruke hermetiske tomater som kjøres sammen i en food processor og så siles.

♥ Bruk gjerne ost med litt ekstra god smak og som har gode smelteegenskaper. Jeg brukte her ferdigrevet ost (100 g mozzarella og 100 g cheddar).

♥ Du kan som nevnt innledningsvis variere toppingen etter ønske og supplere tomatsaus, ost og tomater med det du liker. Og dersom du på den annen side vil lage helt enkelt focacciabrød, topper du deigen kun med olivenolje, litt tørkede urter og flaksalt. Følg ellers oppskriften som angitt.

♥ Det fine med denne lille porsjonen er at du neppe får du særlig til overs. 😊 Skulle det likevel skje, kan du oppbevare restene innpakket i plast i kjøleskapet, og de kan også fryses. Varm gjerne opp bitene igjen i airfryeren i noen minutter før servering!

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift