Engleøyne (Tyske Engelsaugen)

Engelsaugen (som betyr "engleøyne" på tysk), er populære, tyske småkaker som ofte bakes til jul. Kakene kalles også for "Liebesgrübchen" (som betyr "kjærlighetsgroper").

Dette er nydelige, små mørdeigskaker som fylles med en klatt syltetøy eller ripsgelé. 

Oppskriften gir ca. 40 stk.


Ingredienser: 

♥ 250 g hvetemel
♥ 100 g melis
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 150 g smør
♥ 2 eggeplommer

Fyll:
♥ 150 g bringebærsyltetøy (se tips)


Fremgangsmåte:

Bland sammen mel, melis, vaniljesukker og revet sitronskall i en food processor. Tilsett smør oppdelt i biter, og kjør til smøret har smuldret seg jevnt i det tørre. Tilsett begge eggeplommene og kjør videre til deigen samler seg. 

Klem deigen sammen. Hvis deigen kjennes klissete, pakker du den inn i plastfolie og lar den stå i kjøleskapet en stund, til deigen ikke er klissete lenger, men fortsatt myk.

Del deigen i 40 jevnstore emner. Trill dem til kuler, som settes på en bakepapirdekket stekeplate. 

Lag en dyp grop i hver kake (se tips).

Fyll hver grop med en liten klatt syltetøy.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 10-15 minutter.

La de stekte kakene avkjøles på rist.

 

 

Småkaker med rødt syltetøy er kjempefine til jul! 

 

 

Tips:

♥ For å lage gropene i kakene kan du for eksempel bruke en stor hasselnøtt (eller du kan bruke skaftet på en tresleiv eller annet egnet redskap). Pass på at gropene er dype, men ikke så dype at du borer gjennom kakene, for da kommer syltetøyet til å renne ut av kakene under stekingen.  

♥ Bruk rødt syltetøy (bringebær- eller jordbærsyltetøy) som er tykt i konsistensen, slik at syltetøyet ikke renner ut av kakene. Det går også fint å bruke ripsgelé. 

♥ Det er ikke nødvendig, men sikt gjerne litt melis over kakene før servering, så ser de enda søtere ut. 

♥ For lignende kaker, se oppskrift på Bringebærkaker, Syltetøykaker, Thumbprint Cookies, JordbærkyssRosenmunnkaker og Gelépletter.

Se også vakre Doble syltetøykaker

 

Koselige julekaker som er kjempeenkle å lage! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Engleøyne (Tyske Engelsaugen)
Ingredienser

♥ 250 g hvetemel
♥ 100 g melis
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 150 g smør
♥ 2 eggeplommer

Fyll:
♥ 150 g bringebærsyltetøy (se tips)

Fremgangsmåte

Bland sammen mel, melis, vaniljesukker og revet sitronskall i en food processor. Tilsett smør oppdelt i biter, og kjør til smøret har smuldret seg jevnt i det tørre. Tilsett begge eggeplommene og kjør videre til deigen samler seg. 

Klem deigen sammen. Hvis deigen kjennes klissete, pakker du den inn i plastfolie og lar den stå i kjøleskapet en stund, til deigen ikke er klissete lenger, men fortsatt myk.

Del deigen i 40 jevnstore emner. Trill dem til kuler, som settes på en bakepapirdekket stekeplate. 

Lag en dyp grop i hver kake (se tips).

Fyll hver grop med en liten klatt syltetøy.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 10-15 minutter.

La de stekte kakene avkjøles på rist.

Tips

♥ For å lage gropene i kakene kan du for eksempel bruke en stor hasselnøtt (eller du kan bruke skaftet på en tresleiv eller annet egnet redskap). Pass på at gropene er dype, men ikke så dype at du borer gjennom kakene, for da kommer syltetøyet til å renne ut av kakene under stekingen.  

♥ Bruk rødt syltetøy (bringebær- eller jordbærsyltetøy) som er tykt i konsistensen, slik at syltetøyet ikke renner ut av kakene. Det går også fint å bruke ripsgelé. 

♥ Det er ikke nødvendig, men sikt gjerne litt melis over kakene før servering, så ser de enda søtere ut. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift