
3,5 dl hvetemel
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
125 g smør
1 ss matfløte
Fyll:
1,5 dl stivt jordbærsyltetøy
Ha mel, sukker og vaniljesukker i en food processor. Tilsett mykt smør i klatter og fløte, og kjør på full hastighet til du får en jevn deig. Klem sammen deigen og sett den kaldt i 30 min.
Form runde kuler av deigen og legg dem på bakepapirkledd stekeplate (20 stk fordelt på 2 plater). Trykk de litt flate og lag en fordypning i hver kake (bruk lillefinger, baksiden på en sleiv el.). Bruk to teskjeer og fyll fordypningene med litt jordbærsyltetøy.
Stek kakene midt i ovnen ved 225°C i 10 min. Avkjøl på rist.
Pass på at kulene ikke får for mange sprekker når du trykker dem litt flate, ellers vil syltetøyet renne ned igjennom sprekkene under steking. Hvis du synes det er lite syltetøy i gropene etter steking, kan du fylle på med litt mer og steke videre i 1-2 minutter.
Kakene kan godt stå i kjøleskapet natten over før du har dem i en kakeboks. Da blir syltetøyet stivere og danner en hinne, slik at du unngår søl.
Ha matpapir mellom lagene i kakeboksen.
Se også oppskrift på "Rosenmunnkaker" og "Gelépletter".
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4376 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 866
Brukere i dag: 10258
Brukere siste 7 dager: 138093
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar