Frappuccino iskaffe

Frappuccino iskaffe

17.07.2015


Frappuccino er navnet på den berømte iskaffen fra Starbucks. I sin enkleste form består en Frappuccino kun av kaffe, melk, sukker og isbiter. Noe av poenget er at isbitene skal finknuses til slush, slik at kaffen blir skikkelig tykk og kald, så det er viktig at du har en god blender.

Det får fint å gjøre mer ut av en Frappuccino ved å tilsette smak av for eksempel sjokolade eller karamell, og så toppe iskaffen med pisket krem og sjokoladesaus eller karamellsaus. Se for eksempel Mocha Frappuccino her på Det søte liv.

Dette er den helt enkle varianten av Frappuccino, som antakelig er den jeg liker aller best. Frappuccinoen er passe søt og ikke for mektig, som gjør at den passer ekstra godt på varme sommerdager.

 

Oppskriften passer til 1 stort glass.


Ingredienser:

♥ 1 dl espresso
♥ 2-3 ss brunt sukker
♥ 1 dl melk
♥ 2 dl isbiter


Fremgangsmåte:

Lag varm espresso (vanlig, sterk kaffe går også bra). Rør ut sukkeren i kaffen mens den er varm, for da løser sukkeret seg opp bedre. Avkjøl kaffen.

Bland kaffe med melk og ha i en blender. Tilsett isbiter.

 

 

Kjør til isbitene er helt finknuste og iskaffen slushaktig.

Hell på glass og server med sugerør.

 

 


Tips:

♥ Du kan bruke det forholdet mellom kaffe, sukker og melk etter hva du liker best. Mengdene som jeg har angitt gir iskaffe som jeg synes blir passe sterk og søt.

♥ Merk at iskaffen blir fyldigere og får tykkere melkeskum om du bruker helmelk, men det går også veldig fint å lage Frappuccino med lettmelk eller skummet melk. På grunn av den finknuste isen blir iskaffen tykk likevel.

 

 

♥  ♥  ♥  ♥  ♥

Frappuccino iskaffe

Ingredienser

♥ 1 dl espresso
♥ 2-3 ss brunt sukker
♥ 1 dl melk
♥ 2 dl isbiter

Fremgangsmåte

Lag varm espresso (vanlig, sterk kaffe går også bra). Rør ut sukkeren i kaffen mens den er varm, for da løser sukkeret seg opp bedre. Avkjøl kaffen.

Bland kaffe med melk og ha i en blender. Tilsett isbiter. Kjør til isbitene er helt finknuste og iskaffen slushaktig.

Hell på glass og server med sugerør.

Tips

♥ Du kan bruke det forholdet mellom kaffe, sukker og melk etter hva du liker best. Mengdene som jeg har angitt gir iskaffe som jeg synes blir passe sterk og søt.

♥ Merk at iskaffen blir fyldigere og får tykkere melkeskum om du bruker helmelk, men det går også veldig fint å lage Frappuccino med lettmelk eller skummet melk. På grunn av den finknuste isen blir iskaffen tykk likevel.

17.07.2015
Desserter: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter